U Poreču održano padobransko natjecanje Poreč International Parachuting Championship 2023

IPC 2023 POREC (3)
22.05.2023. 10:07; ; Početna / Sport i rekreacija / U Poreču održano padobransko natjecanje Poreč International Parachuting Championship 2023

Treće međunarodno padobransko natjecanje Poreč International Parachuting Championship 2023 startalo je u petak, trenažnim skokovima na platou uvale Peškera.
Dobra organizacija sportskog dijela Aerokluba Cumulus, uz izvrsnu cjelokupnu ponudu destinacije, doveli su u Poreč neke od najboljih svjetskih padobranskih reprezentacija – Katara i Ujedinjenih  Arapskih Emirata, koji već treću godinu za redom u Poreču provode svoje bazične padobranske pripreme, te sudjeluju na jednom od prvih svjetskih padobranskih natjecanja u sezoni.

Početak sezone je svima važan, pa su uz navedene ekipe iz Katara i UAE  ovog vikenda sudjelovali timovi i pojedinci iz Slovenije, Kanade, BiH, Crne Gore, Srbije – dok se iz Hrvatske natjecalo pet timova.

Svečano proglašenje za timska, pojedinačna seniorska i juniorska postignuća u preciznim doskocima na metu od samo 2 centimetra, upriličeno je u nedjelju na sportskom aerodromu u Poreču.

Od 10. svibnja do kraja 31.svibnja u Poreču se održava i Skydive Training Camp u organizaciji Aerokluba Cumulus / Fly Club Poreč.

Poreč IPC održava se uz potporu Grada Poreča-Parenzo i Turističke zajednice Grada Poreča

 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email