Članovi Društva invalida Poreč na izletu u Baredinama

WhatsApp Image 2023-05-22 at 10.02.17 (2)
22.05.2023. 10:33; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Članovi Društva invalida Poreč na izletu u Baredinama

Lijep subotnji dan, 20.5.23.,  članovi Društva invalida Poreč  (DIP) proveli su na izletu. Najveseliji i najbolje posjećen programski sadržaj za članove DIP-a uvijek je zajednički izlet članova, volontera i voditelja udruge. Čitav tjedan pred polazak među članovima i organizatorima je vladalo totalno uzbuđenje. A, u subotu izlet je i realiziran. Ove godine članovi DIP-a izlet su jedva dočekali jer je organiziran i osmišljen nakon tri godine pauze zbog Covid pandemije.  Osmišljen je posjet  toplim domaćinima  jame Baredine. Prostor u okruženju jame potpuno je pristupačan i prilagođen osobama s invaliditetom (OSI) te obogaćen sa puno lijepih sadržaja za osobe koje ne mogu razgledati jamu zbog svog invaliditeta. Svi članovi koji su to mogli kao i volonteri imali su priliku spustiti se s vodičem  u jamu, a neki od njih su je prvi puta oduševljeno razgledali iako je jama u neposrednom okruženju. Članovi su uživali na otvorenom prostoru za sjedenje i šetanje, razgledavali i hranili životinje te poslušali i razgledali zanimljivu priču tkz. „traktor story-a“. Od domaćina se mogla čuti priča o traktorima, razgledati impozantni postav starih traktora, bicikla i drugih radnih alata koji su se koristili povijesno na području Istre.

Hvala srdačnim domaćinima jame Baredine koji su nas ugostili, pokazali nam jamu ali i sve ostale sadržaje za osobe koje nisu  mogle ići u jamu zbog svog invaliditeta.  Hvala svim članovima DIP-a koji su se u subotu odazvali, okupili i veselo se družili. Hvala i  našim muzičarima koji se uvijek pobrinu za odlično raspoloženje , ples i pjesmu. Hvala svim volonterima koji su sa nama na svim aktivnostima Društva pa su tako sa nama bili i na ovom izletu. Za volontere svaka aktivnost Društva pa tako i izlet postaje prilika da osim zabave pomažu članovima pa je to dijelom i radna aktivnost u kojoj budu na raspolaganju članovima i pomažu osigurati najbolju zabavu. Izlet za članove DIP-a, kao jedan od najdražih godišnjih sadržaja u programu udruge, i ove je godine prošao odlično. Izlet za članove uvijek je prilika da se dodatno povezuju i druže, izlaze iz svoje četo izolirane svakodnevnice, da se vesele, razgledavaju zanimljive sadržaje i da se na kraju svi zajedno počaste.

U kasnim poslijepodnevnim satima zadovoljni članovi i organizatori su se uputili kućama uz riječi zahvale te u očekivanju druge lijepe prilike za zajedničko druženje.

Društvo invalida Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email