NEWS

U porečkim klupama čak 182 prvašića, najviše u posljednjih pet godina

prvi dan skole Porec (5)
07.09.2020. 16:15; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U porečkim klupama čak 182 prvašića, najviše u posljednjih pet godina

Školske klupe dočekale su čak 182 prvašića u Osnovnoj školi Poreč i Područnoj školi Žbandaj, Osnovnoj školi Finida i Područnoj školi Nova Vas, te u Talijanskoj osnovnoj školi „Bernardo Parentin“, što je najveći broj u proteklih pet godina. Nastavak je to trenda povećanja broja upisane djece u porečke predškolske i školske ustanove.

Organizacija nastave usklađena je s uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i osmišljena na način da istovremeno osigura kvalitetan odgojno-obrazovni rad istodobno uvažavajući i poštujući preporuke za očuvanje zdravlja i sigurnosti. Sve su porečke škole odabrale način izvođenja nastave po modelu A, koji predviđa nastavu u školi za svu djecu.

Osim osigurane zaštitne opreme za učenike i nastavnike, organizirat će se i produženi boravak za najmlađe – učenike 1. i 2. razreda, sukladno mogućnostima, ali i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Produženi boravak u školama jednako je organiziran i u ostatku Hrvatske.

Matična porečka škola sada broji 78 učenika u četiri prva razreda kod Marije Selar, Marine Đulabić, Marine Čabraje i Martine Jakac, dok ih je 20 krenulo u Žbandaj kod učitelja Zorana Kraljića. U Osnovnoj školi Finida u tri razreda upisano je 54 učenika i to kod učiteljica Ivane Županović, Vedrane Stranić i Dijane Stevanović, dok je u područnoj školi u Novoj Vasi upisano 14 učenika u razred učiteljice Marijane Valić.

Dobrodošlicu njima i roditeljima zaželjele su ravnateljica OŠ Poreč Nadija Kos i ravnateljica OŠ Finida Anita Sijerković Radin, te gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

– Kretanje u 1.razred osnovne škole velika je stvar. Najveća za vas najmanje, ali i za vaše roditelje. Sve mi je to poznato jer sam bio u istoj situaciji prije tri godine.

A ove godine to je još zahtjevnije, jer ovakvu školsku godinu još nismo imali. Bit će tu puno promjena i izazova, ali uz podršku vas roditelja, kao i učitelja, ja sam siguran da će ova godina, bez obzira na sve, svima vama biti jedno lijepo iskustvo u životu i početak lijepe priče. Samo hrabro, a mi ćemo se svi potruditi da vam olakšamo i uljepšamo školske dane, rekao je gradonačelnik, izrazivši ponos da je u školskim klupama rekordan broj prvašića, što pokazuje da je Poreč mjesto koje se razvija i raste.

U treću osnovnu školu u gradu, Talijansku osnovnu školu „Bernardo Parentin“ danas je krenulo je šesnaest prvašića. Dobrodošlicu im je uz ravnateljicu Ester Zarli zaželjela i zamjenica gradonačelnika Poreča Nadia Štifanić Dobrilović, a stariji im kolege priredili prigodni program, nakon čega su se s razrednicom učiteljicom Rominom Draghiccio Paljuh uputili na prvi školski sat.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email