NEWS

U ocjenjivanju kamping kvalitete dobivamo pored ADAC-a i novog “arbitra” čiji je sudac KORISNIK USLUGA

2022-02-03_12h09_15
03.02.2022. 12:09; ; Početna / Gospodarstvo / U ocjenjivanju kamping kvalitete dobivamo pored ADAC-a i novog “arbitra” čiji je sudac KORISNIK USLUGA

Ove godine najpoznatiji nizozemski touroperator, bedecker i znalac  za kampove ACSI po prvi put u povijesti organizira dodjelu ACSI nagrada za kampove .
To će sada biti velika konkurencija njemačkom ADAC-u koji tu nagradu dodjeljuje tradicionalno već skoro pola stoljeća. I do sada ima skoro eskluzivnu težinu ocijene kvalitete. Naime ne radi se o bilo kome nego o jednom od najjačih i najinformiranijih kamping institucija u Europi koja do danas nije nagrađivala kampove jer je imala svoj credo da je dodijeljivanje nagrada za kvalitetu kompleksan i dosta dubiozan poduhvat budući da je nerijetko i subjektivan a ponekad i upitan .
Sada je  ACSI-u , da se nagrade sprovedu , u pomoć pored inspekcija priskočila  i digitalna tehnika i recenzije korisnika koje će puno objektivnije stimulirati kvalitetu jer je kritična masa društvenih mreža ipak neovisna od   raznih utjecaja  odlućivanja.

Dodijelit će se nekoliko nagrada u različitim zemljama. Svatko od ACSI gostiju može putem interneta glasati za svoj omiljeni kamp. Dodjela nagrada uslijedit će  svake godine u travnju, a  prve nagrade se očekuje u travnju 2023.g.

“U središte pažnje stavljamo izvanredne kampove. Kampisti glasaju za svoje omiljene kampove, a ACSI ih zatim dijeli s milijunima drugih europskih entuzijasta kampiranja koji traže nezaboravan odmor. Ujedno, kampovi mogu pokazati svojim potencijalnim gostima da jamče nezaboravan odmor”, objašnjava Ramon van Reine, izvršni direktor ACSI-ja.

Ceremonije dodjele nagrada biti će promovirana u zemljama dobitnika što  ovoj nagradi daje posebnu težinu.

“Različiti ljudi žele različite stvari od kampa. Zato smo odabrali različite kategorije. Jedan kamper uživa u prirodi i miru, drugi želi što više zabave u kampu. Kampisti sada mogu glasati u kategoriji u kojoj kamp zaista briljira”, kaže Van Reine. ACSI je odabrao sljedeće kategorije.

  • Najbolji mali kamp
  • Najveći kamp za pse
  • Najbolja lokacija za kamp
  • Najljepši bazen u kampu
  • Najbolji biciklistički i pješački kamp
  • Najbolji restoran u kampu
  • Najbolje parcele za kampere
  • Najbolja zabava u kampu

 

Kamperi biraju svoj omiljeni kamp u svakoj kategoriji. Nakon razdoblja glasovanja, pobjednik u svakoj kategoriji bit će izabran po zemlji. “Tako ćemo znati najveći mali kamp u Francuskoj, ali i u Hrvatskoj i Danskoj”, kaže Van Reine. “Odlična inspiracija za vaš nadolazeći odmor na kampiranju.”

Glasanje  je već počelo i prvi rezultati se već znaju.

Glasovanje je startalo 20. prosinca 2021.i traje  do 20. ožujka 2022., a ACSI će među onima koji glasaju podijeliti sjajne nagrade.
“Na taj način ne pobjeđuju samo kampovi, već i birači”, kaže Van Reine.

Dobitnici prestižnih ACSI nagrada bit će objavljeni u travnju.
Bitna razlika je u cijeloj ovoj priči u činjenici da se ACSI isključivo oslanja na mišljenje gostiju dok je ADAC  Superplatz nagrada pored mišljenja gostiju kampista dosta temeljena i na mišljenjima inspektora.Za Hrvatsku još jedan izazov i možda malo objektivniji način ocjenjivanja.

Jerko Sladoljev

Print Friendly, PDF & Email