NEWS

U Labincima proslavljen Sveti Ivan, zaštitnik mjesta

353599027_2572423912933126_6675181957388706209_n
25.06.2023. 10:07; ; Početna / Kultura / U Labincima proslavljen Sveti Ivan, zaštitnik mjesta

U subotu 24.6.2023 . u Labincima je proslavljen zaštitnik mjesta Sveti Ivan. Brojni mještani i njihovi gosti prisustvovali su svečanoj misi sa procesijom u  kojoj je sudjelovao  veći broj svećenika.

Večernja fešta na rukometnom igralištu u Labincima započela je kulturno umjetničkim programom svih aktivnih grupa Zajednice Talijana Labinci,  a feštu su zajednički organizirali Zajednica Talijana Labinci i Općina Kaštelir-Labinci uz potporu Talijanske Unije i Savjeta za nacionalne manjine republike Hrvatske

Odrasle članice Zajednice Talijana za koje se ove godine organiziralo više tečajeva dekorativnog slikanja u raznim  tehnikama  pod vodstvom Ester Diklić, izložile su na ogradi rukometnog igrališta radove nastale u prvoj polovici ove godine.

Program je započeo najmlađim sudionicama, to su dvije plesne skupine koje pod vodstvom Chiare Sirotic vježbaju moderni ples. Prve su nastupile  plesačice grupe Mini,  14 djevojčica od 4 do 7 godina, koje su otplesale koreografiju  “Witch doctor”. .

Grupa Latice koju čine djevojčice od 7 do 11 godina, njih 13 , otplesala je koreografiju  “Hold back the river”. Djevojčice su sa istom koreografijom nastupile  na plesnom natjecanju “Istra dance open” u Puli  gdje su osvojile visoko prvo mjesto u svojoj kategoriji.

U Zajednici Talijana Labinci  veliki broj djevojčica i mini pjevačica  vježba pjevanje uz voditeljicu Dianu Bernobić Sirotić. One su nastupile slijedećim redosljedom:

  1. Noemi Močibob – La rotta delle stelle
  2. Nikol Močibob – Flowers
  3. Edina Kurtović – Rijeka bez imena
  4. Sestre Nikol i Noemi Močibob – Cesarica

Nakon  djevojčica nastupila je i vokalna etno skupina  Zajednice Talijana Labinci „Nigrignanum“  pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić izvedbom nekoliko tradicionalnih pjesama.

Za cjelovečernje veselje, muziku i ples pobrinula se „Bura  band“, a svi prisutni mogli su se pridružiti ponudi ića i pića domaćina, tj. organizatora ove fešte, Zajednice Talijana Labinci i Općine Kaštelir-Labinci.

 

E.D.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email