NEWS

U Kadumima otvoren novi društveni dom

Svečanost otvaranja
13.07.2023. 08:46; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U Kadumima otvoren novi društveni dom

Prigodnom svečanošću sinoć (13.07.2023.) u centru naselja Kadumi i službeno je otvoren novi društveni dom, koji će biti u funkciji za druženja mještana.

-Drago mi je kada možemo otvarati velike objekte i obilježiti završetak velikih investicija, ali isto tako uvijek mi je jednako drago kada otvaramo ovakve male objekte, za koje znam da su važni i puno znače za svakodnevicu i druženja naših sugrađana. Za ovaj smo Dom imali puno upita građana i stanovnika mjesnog odbora, tako da mi je drago da danas možemo i službeno proglasiti ove prostore otvorenim, rekao je na svečanosti porečki gradonačelnik Loris Peršurić. Pritom se zahvalio svim mještanima koji su sudjelovali i angažirali se oko uređenja doma, kako i djeci iz Kadumi koja su osim što su sami osmislili plesni i glazbeni program svečanosti i sami napravili obavijesti po selu sa svojim crtežima kojom su pozivali na svečanost otvaranja.

Upravo su najmlađi najviše uživali u otvorenju Doma i isprobali igralište i sva igrala kojima je okoliš Doma opremljen. Dom je naime, izgrađen prema željama mještana i mjesnog odbora, a koristit će za zajednička druženja, rođendane, proslave i druge prigode, pogodno jer je smješten u centru mjesta, a u blizini je i polivalentno igralište.

-Mislim da su naši stari nami ukazali put i navadili nas da zajedno smo jači i pomalo se to preneslo na svih koji stanovnici naših Kadumi i zajedništvo nas je dovelo do zajedničkog cilja, rekao je Ivica Milotić koji se obratio u ime mještana, te podsjetio kako su se mještani već godinama uvijek zajednički angažirali za razvoj mjesta, među prvima su dobili asfalt, javnu rasvjetu i telefoniju, a sada je stigao i društveni dom.

Inače, Društveni dom se sastoji od predsoblja, dvorane, kuhinje, sanitarija, te natkrivene terase. Bruto površina zgrade doma je oko 66 kvadrata, a ispred samog objekta uređeno je novo dječje igralište s novim igralima, klupama za sjedenje i roštiljem, a u sklopu radova uređena su i nova parkirna mjesta. Radove je u roku izvela tvrtka ROG d.o.o. iz Darde, a stručni nadzor nad izvođenjem provela je tvrtka Solid plus d.o.o. iz Poreča.
Društveni dom su simboličnim rezanjem vrpce otkrili najmlađi mještani, a za zakusku su se pobrinuli MO i sami mještani donijevši iće, piće i slastice.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email