NEWS
Best of Poreč

Trg slobode: Koliko nas sve to košta?

11.08.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Trg slobode: Koliko nas sve to košta?
674IMG_0942.jpg

POREČ – Iako su uglavnom očišćene, ostalo je nešto masnih kapi među već uobičajenim tragovima. U komunalnom gradskom odjelu pokušali smo dobiti informaciju o čišćenju trga, ali je pročelnik Milan Laković na godišnjem odmoru. U Usluzi saznajemo da se po nalogu Grada pere jednom tjedno.

Porečko komunalno poduzeće sprema se kupiti stroj koji će osigurati učinkovitiju tehnologiju čišćenja kamenih ploča, a koliko će nas to koštati, još se ne zna. Kao ni to koliko će iz gradskog proračuna trebati platiti Usluzi za posebno čišćenje Trga slobode. Direktor Usluge Rodoljub Kosić kaže da program s bakljama ne bi smio biti na Trgu slobode. Takvi i vjerojatno mnogi drugi programi nisu dobrodošli, ali možda ni ljudi, jer je kameno popločenje već degutantno prljavo od žvakaćih guma, pogaženih ostataka hrane i sličnoga. A izgleda da se i kamen počeo »truniti«. Najbolje bi, izgleda, bilo da po tom trgu uopće ne hodamo, nego ga samo gledamo s rubova, kako bi ostao čist i cijel.

Ne samo da je obnova Trga slobode koštala kao poslovična kajgana svetog Petra, nego ćemo morati dodatno keširati oko dva milijuna kuna za odlijevanje i postavljanje skulpture, a onda još i za održavanje popločenja po kojem bi, izgleda, najbolje bilo hodati u čarapama i na prstima.

S. M., Glas Istre 11.8.05.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani