Samo za prave avanturiste: Prihvatite izazov i sudjelujte na dvodnevnoj utrci Lim Bay Challenge 7. i 8.5.2022.

Lim Bay Challenge
25.04.2022. 11:19; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Samo za prave avanturiste: Prihvatite izazov i sudjelujte na dvodnevnoj utrci Lim Bay Challenge 7. i 8.5.2022.

Ako svoj idealan odmor zamišljate kao vožnju kajakom ili brdskim biciklom, treking kroz predivnu prirodu uz pregršt adrenalina i izazova onda nikako ne propustite najveću pustolovinu Limskog kanala!

Svi ljubitelji sporta, rekreacije i adrenalina od 7. do 8. svibnja krenite put Vrsara jer vas u resortu Belvedere očekuje novi Lim Bay Challenge koji donosi mnogo uzbuđenja i sportskih avantura. Ovogodišnje izdanje na rasporedu ima čak tri utrke raznih kategorija – Adventure Ultra, Adventure Light i Trekking Challenger, a svi zainteresirani nova znanja i vještine moći će steći na radionicama sportskog penjanja i nordijskog hodanja.

Prvi dan natjecanja, u subotu 7. svibnja, starta avanturistička utrka kategorije Ultra koja kreće s nepoznate lokacije, a natjecatelji se uz pomoć kompasa i karte kreću kroz ljepote Vrsarskog arhipelaga, Limskog kanala i njegovog zaleđa. U 65 kilometara dugoj avanturi izmjenjivat će se trčanje, vožnja biciklom i veslanje te još poneko iznenađenje koje će sudionicima omogućiti da upoznaju zapadnu Istru na najzanimljiviji način. Za one željne pustolovine, ali manjeg intenziteta, tu je i utrka kategorije Light, dužine 35-40 kilometara, koja će na kraćoj udaljenosti dočarati sve ljepote ovog sporta, ali pri tome ipak iskušati i vašu izdržljivost i volju.

Osim utrka, prava adrenalinska avantura čeka vas u Kloštru gdje se održava tečaj sportskog penjanja pod stručnim vodstvom iskusnih penjača, a na rasporedu u subotu je i radionica nordijskog hodanja, sportske aktivnosti uz korištenje nordic walking štapova prilagođene rekreativcima i sportašima. Od stručne i iskusne trenerice naučite pravilnu tehniku nordijskog hodanja, pravilno korištenja štapova i pravilno držanje tijela  jer ono aktivira 90 posto mišića tijela što je neusporedivo s klasičnim hodanjem bez korištenja štapova.  

Nedjelja, 8. svibnja, rezervirana je za trekking challenger, utrku dužine oko 25 kilometara, namijenjenu svim zaljubljenicima u prirodu, rekreativcima, trekerima, planinarima i ozbiljnim atletičarima. Svi sudionici treking utrke upoznat će se s ljepotama Limskog kanala, pronalaziti put kroz šumu Kontija te uživati u pogledu na vidikovcima iznad Vrsara i Limskog zaljeva, a možda susresti i pokojeg Vikinga. Orijentacijska utrka traje 3 do 5 sati, ovisno o tome koliko je natjecatelj fizički spreman, a može je završiti svaki aktivni rekreativac ili planinar koji jednom tjedno ili za vikend pješači po par sati.

Za ovu nezaboravnu pustolovinu prepunu zabave i izazova, zaslužno je Sportsko društvo Trickeri u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Vrsar te hotelskom kompanijom Maistra, a Vrsar još jednom postaje nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje avanturizma.

Maistra je za sve sudionike ovog sportskog događanja osigurala i popust na smještaj kako bi svi natjecatelji mogli bezbrižno uživati u adrenalinskim avanturama.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 2. svibnja putem službene web stranice www.limbaychallenge.com, a organizatori poručuju kako posebnu pažnju treba obratiti na opis obvezne opreme.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email