NEWS
valfresco

RUKOMETAŠI »POREČA« KRENULI S PRIPREMAMA ZA DRUGI DIO SEZONE

11.01.2006. 00:00; Učitavanja: 37; Početna / Sport / RUKOMETAŠI »POREČA« KRENULI S PRIPREMAMA ZA DRUGI DIO SEZONE
30GO118353.jpg

Irfan Kovač, 20-godišnji desni vanjski, dosadašnji član bosansko-hercegovačkog prvoligaša »Goražda«, najavljena prinova rukometaša »Poreča«, odazvao se prvom ovogodišnjem treningu momčadi kojim je porečki prvoligaš krenuo u pripreme za proljetni dio sezone. Još je važnija vijest da su s Kovačem stigli i svi potrebni papiri za njegovu registraciju, te je prema riječima tajnika kluba Aleksandra Benčića pokrenut postupak registracije. Kovač će za Porečane odigrati predstojeću polusezonu, nakon koje će se ocijeniti hoće li on duže ostati stanovnik hrvatske turističke metropole.

Osim Kovača, na okupljanju u Inter-sport centru u Zelenoj laguni treneru Saši Iliću i njegovom pomoćniku Vladimiru Brčiću od starosjedilaca su se javili vratari Uvodić, Milinković i Šimunović, te Maraković, Špehar, Borotić, Matošević, Turković, Mataija, Šporčić i Gorenac. Stevan Popov zapeo je na putu iz Vojvodine prema Poreču i na pripreme kasnio jedan dan, dok su Aleksandar Beaković i Elvis Laković ovoga tjedna oslobođeni obveza, nalaze se na skijanju i pripremama će se priključiti sljedećeg tjedna.

Ilić: Igrat će najbolji

Prvi se igračima obratio direktor kluba Cvjetin Lukić koji im je pojasnio i nekoliko igračkih promjena u momčadi, od kojih je svakako najznačajniji, ali i najneočekivaniji, raskid suradnje s Borisom Lisicom, predstavivši pritom Kovača. Lukić je prenio i stav uprave kluba koja prema momčadi do kraja natjecanja u Ligi za prvaka ne postavlja nikakav imperativ rezultata i plasmana, ali bi voljela da klub na koncu zauzme četvrto ili peto mjesto.

Trener Ilić prenio je igračima plan rada kroz pripremni period, naglasivši da, bez obzira što do strane rukovodstva kluba dolaze signali da bi u nastavku sezone više trebali igrati mlađi igrači, što se već određeno vrijeme provlači i kroz medije, kod njega nema podjele na stare i mlade, već će uvijek igrati u tom trenutku najbolji. Ilić je napomenuo da momčadi kroz pripreme predstoji i djelomična prilagodba načina igre bez Lisice.

Od ponedjeljka u »Diamantu«

Što se priprema tiče, momčad će ovoga tjedna kombinirati rad u dvorani i teretani, a od ponedjeljka će prema već ustaljenoj praksi krenuti na zajedničke pripreme, ali se pritom iz svog grada neće micati. Momčad će naime sedam dana konstantno boraviti u hotelu »Diamant« i tijekom tog perioda odraditi udarni dio priprema, trenirajući dva puta dnevno.

Prva ovogodišnja službena obveza »Poreč« očekuje 1. veljače kada će u Labinu odigrati finale Kupa Istre protiv domaćeg drugoligaša »Mladog rudara«. Obrane li porečki rukometaši županijski Kup, 15. veljače očekuje ih nastup u osmini finala Kupa Hrvatske. Nastavak natjecanja u Ligi za prvaka slijedi 11. veljače kada Porečani gostuju kod »Osijek Elektromodula«. Prvi domaći susret u Ligi šest »Poreč« će odigrati 18. veljače, u dvorani SRC »Veli Jože« gostovat će zagrebački »Agram Medveščak«.

K. KLARIĆ, Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email