NEWS
HALF MARATON S

Radovi na uređenju područne osnovne škole u Novoj Vasi blizu dovršetka

obnovljena fasada škola Nova Vas
05.02.2024. 13:27; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Radovi na uređenju područne osnovne škole u Novoj Vasi blizu dovršetka

Rradovi na uređenju zgrade područne osnovne škole u porečkoj Novoj Vasi. Gradilište su danas obišli gradonačelnik Loris Peršurić sa suradnicima, te Anita Sijerković Radin, ravnateljica i učiteljice škole.

U sklopu radova obnovljeno je cijelo pročelje i riješen problem kapilarne vlage, saniran krov, te postavljena nova limarija.
U unutrašnjosti su izvršeni radovi na kompletnoj rekonstrukciji sva četiri sanitarna čvora, koji su dobili novu sanitarnu opremu.

Razgovaralo se i o manjim intervencijama unutar škole, poput farbanja stolarije, zidova, nabavke novog namještaja, za koje škola već imalo alocirana sredstva iz gradskog proračuna te ih koristi za redovna održavanja. Da bi projekt bio potpuno dovršen, preostaje vraćanje škurnica koje se trenutno saniraju i farbaju.

Područna škola Nova Vas pripada porečkoj Osnovnoj školi Finida, a u njoj se odvija nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda. Grad Poreč-Parenzo u potpunosti je financirao radove na obnovi škole, a uskoro predstoji i izgradnja novog vrtića za 150 djece u istom naselju, čime će Nova Vas dobiti uređenu zonu društvene namjene i sadržaje koji su potrebni jednom od najvećih porečkih mjesnih odbora.

U Novoj Vasi je u tijeku i obnova pročelja susjedne župne crkve sv. Roka, te će završetkom ovih zahvata centar mjesta dobiti novi uredniji izgled, a korisnici zgrada bolje uvjete za boravak.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email