NEWS
valfresco

Radovi na izgradnji dječjeg vrtića i jaslica u Dračevcu napreduju po planu

vrtic dracevac (1)
26.10.2019. 11:01; Učitavanja: 125; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Radovi na izgradnji dječjeg vrtića i jaslica u Dračevcu napreduju po planu

U Poreču je u tijeku izgradnja vrtića i jaslica u prigradskom naselju Dračevac. Stari, derutni objekt u centru naselja će nakon rekonstrukcije i proširenja moći primiti jednu jasličku i jednu vrtićku grupu.

Trenutno je konstruktivni dio dovršen, zgrada je pod krovom, a u tijeku su završni instalaterski radovi te se uređuje se okoliš.

– Radovi teku po planu i očekujemo da će djeca u novi vrtić i jaslice ući nakon Nove godine, rekao je prilikom obilaska gradilišta porečki gradonačelnik Loris Peršurić. – Nakon što smo lani otvorili novu školu na Finidi, a početkom ove godine i novi vrtić u Velom Maju, veseli me što je došao red i na vrtić u Dračevcu. Želja nam je zadnjih godina da napravimo više manjih vrtića u prigradskim naseljima kako bi se djeca u najmlađoj dobi osjećala bliže doma i sigurnija, rekao je gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić. Dodao je kako uskoro kreće gradnja još jednog, onog u Žbandaju, koji će primiti četiri grupe djece te da će Grad nastaviti graditi nove vrtiće kako bi svako dijete imalo svoje mjesto, a potreba je velika jer je Poreč lani imao porast od10 posto više novorođenčadi u odnosu na prethodnu godinu.

U vrtiću u Dračevcu uz svaku grupnu sobu bit će smješten sanitarni čvor i garderoba za djecu, a osim toga objekt će imati dvoranu za rekreaciju djece površine 46m2, sanitarije za osoblje, servisnu prostoriju, tehničku prostoriju, spremište i ostale potrebne prostore.

Objekt je smješten na čestici od oko 1300m2. Rekonstrukcijom i dogradnjom, bruto površina postojećeg objekta od 224m2 povećava za 96m2 na ukupno 320m2 (285m2 neto). Zadržavaju se postojeći nosivi kameni zidovi, drveno krovište se uklanja i izvode se novi krovovi u obliku kose armiranobetnoske ploče.

Kompletan objekt se oblaže u termoizolaciju od kamene vune debljine 15cm. Za grijanje i hlađenje objekta bit će instalirana dizalica topline. Grijanje je predviđeno podnim grijanjem, a hlađenje ventilatorskim konvektorima.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 2.305.217 kuna bez PDV-a, a za ovaj je projekt predviđeno sufinanciranje Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz mjere 7., podmjere 7.4., tipa operacije 7.4.1. i iznosi 80% ukupno prihvatljivih troškova.

Izvođač radova je Rog d.o.o. iz Darde, a Nadzor je povjeren tvrtki Solidplus d.o.o. iz Poreča, a investitor su DV Paperino i Grad Poreč-Parenzo.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S