NEWS
HALF MARATON S

Primjer dobre suradnje Grada Poreča i Općine Sv.Lovreč: otvoreno novo školsko igralište za djecu

1 (121)
16.09.2020. 13:44; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Primjer dobre suradnje Grada Poreča i Općine Sv.Lovreč: otvoreno novo školsko igralište za djecu

Kratkom svečanošću u dvorištu Osnovne škole Joakim Rakovac u Sv. Lovreču, danas je i službeno otvoreno novouređeno dječje igralište. Radi se o zajedničkoj investiciji Grada Poreča-Parenzo i Općine Sv. Lovreč, jer djeca s područja Baderne i okolice, koja administrativno pripada Gradu Poreču-Parenzo, već generacijama polaze nastavu u Sv. Lovreču te danas čine oko 40% svih učenika ove škole.

– Drago mi je što smo djeci mogli za početak nove školske godine pružiti ovakav dar – obnovljeno igralište, s novim igralima, podlogama i zelenim površinama. Željeli smo sudjelovati u ovom projektu jer puno djece s područja našega grada pohađa ovu školu. Nadam se da će se igralište svidjeti prvenstvo djeci, ali i njihovim roditeljima i svim korisnicima. Što se tiče nas u Poreču, trenutno imamo preko 130 različitih igrališta i trudit ćemo se i dalje nastaviti s uređenjem i održavanjem istih, kako po gradu, tako i po prigradskim naseljima, kada bi našim građanima pružili sadržaje u mjestu u kojem žive., rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

– Velika godina za Sv. Lovreč – mislim da smo s projektima napravili jedan lijepi posao čiji će nas rezultati pratiti u godinama pred nama., rekao je načelnik Općine Sv. Lovreč Marko Ljubešić, napomenuvši kako se igralište navodnjava vodom iz pročistača te da je, osim električne energije, sve ostalo u ihralištu „gratis“. – Po tome smo jedinstveni, a podučavamo i naše najmlađe o važnosti ekologije., zaključio je Ljubešić.

Radove su sa po 150 tisuća kuna financirali Grad Poreč-Parenzo i Općina Sv. Lovreč, izvođač je bio obrt Rimanić, nadzor Singra d.o.o, dok je navodnjavanje realizirala komunalno poduzeće Odvodnja Poreč.

Svečanost otvaranja svojim su nastupom uveličali učenici OŠ Joakim Rakovac te solistica na gitari Laura Anić, a objekt je blagoslovio župnik vlč. Ivan Mlikota.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email