Prijem gradonačelnika za zlatnog olimpijca, rukometaša Tomislava Bošnjaka

2022-05-23_18h22_47
23.05.2022. 18:24; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Prijem gradonačelnika za zlatnog olimpijca, rukometaša Tomislava Bošnjaka

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je danas u Maloj vijećnici prijem za rukometaša Tomislava Bošnjaka, člana Rukometnog kluba Poreč, koji je na 24. Olimpijskim igrama za gluhe i nagluhe osobe u brazilskom Caixas do Sulu osvojio zlatnu medalju, nakon što je u finalu natjecanja hrvatska muška rukometna reprezentacija s 31-21 svladala Njemačku.

Ovo je Bošnjaku već druga zlatna medalja, te ukupno peta za hrvatsku reprezentaciju, a na otvorenju Igrala pripala mu je i čast da bude stjegonoša hrvatske zastave.

Kako je sam napomenuo, zahvaljujući odličnoj organizaciji saveza, prvenstvo je prošlo u najboljem redu te će mu ostati kao jedno od lijepih uspomena. Ovaj rođeni Đakovčanin od svoje 11 godine ima oštećen sluh, no to ga nije obeshrabrilo da se bavi rukometom i profesionalno. Upravo ga je taj sport i doveo u Istru, a od lani i u RK Poreč u kojem igra poziciju srednjeg vanjskog.

Gradonačelnik je čestitao Bošnjaku na iznimnom uspjehu te izrazio ponos cijele zajednice na ovakve iznimne rezultate. – Poreč stvarno živi sport, i vi ste najbolji primjer, jer osim što imamo jako veliki broj rekreativaca i profesionalnih sportaša, s obzirom na broj stanovnika nerijetko slavimo uspjehe svojih sportaša na europskim i svjetskim razinama, što potvrđuje da titula grada sporta ne dolazi slučajno., rekao je Peršurić.

Na prijemu su bili i predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Aleksandar Beaković i dopredsjednik Rukometnog kluba Poreč Eduard Džoni, koji su također izrazili zadovoljstvo i ponos da jedan porečki klub u svojim redovima ima dvostrukog zlatnog olimpijca.

 

Print Friendly, PDF & Email