NEWS

Povodom Svjetskog Dana činjenja dobrih djela – uređeno dvorište područne škole Nova Vas

Akcija u dvorištu škole u Novoj Vasi
16.04.2024. 11:26; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Povodom Svjetskog Dana činjenja dobrih djela – uređeno dvorište područne škole Nova Vas

Dvorište Područne Osnovne škole u Novoj Vasi jučer je dobilo novo ruho u sklopu akcije Grada Poreča-Parenzo, matične Osnove škole Finida i Mjesnog odbora Nova Vas i volontera povodom svjetskog Dana činjenja dobrih djela.

Djeca, roditelji, djelatnici škole, predstavnici Grada i MO-a, njih dvadesetak, uključilo se u akciju farbanja ograde ispred škole, te uređenja školskog vrta i okoliša.

Radilo se cijelo poslijepodne, tako da školarce već danas dočeka lijepo iznenađenje u dvorištu.

Zgrada škole u Novoj Vasi uređena je početkom ove godine, kada je obnovljena cijela fasada i škurnice, te u unutrašnjosti obnovljeni svi sanitarni čvorovi.

U Novoj Vasi pri kraju je i obnova pročelja i zvonika susjedne župne crkve sv. Roka, te će završetkom i ovog zahvata centar mjesta dobiti novi uredniji izgled, u što se uklopila i ova volonterska akcija.

Dan činjenja dobrih djela, akcija je koju je pokrenula međunarodna organizacija Good Deeds Day. Svjetski dan činjenja dobrih djela obilježen je 14. travnja različitim volonterskim aktivnostima u cijeloj Hrvatskoj, a na inicijativu organizacije Djeca za bolji svijet – glavnog koordinatora za Hrvatsku. U svijetu je Dan činjenja dobrih djela pokrenut je prvi put prije 18 godina i danas je to globalni događaj koji se obilježava u 110 zemalja svijeta.

Projekt je zamišljen na način da se u njega uključe udruge koje se bave volonterskim aktivnostima, ali i građani s individualnim ili grupnim aktivnostima volontiranja. Građani se mogu uključiti na način da osmisle svoje aktivnosti koje bi u sklopu navedenog dana radili ili se mogu uključiti u već postojeće aktivnosti koje su predložile neke druge udruge.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email