NEWS

U Galiji otvorena izložba „Cvijeće za naš grad“ Likovne udruge Poreč

1
16.04.2024. 12:55; ; Početna / Kultura / U Galiji otvorena izložba „Cvijeće za naš grad“ Likovne udruge Poreč

U ponedjeljak, 15.travnja 2024., baš na Svjetski dan umjetnosti, otvorena je u Galiji u prostoru Likovne udruge Poreč, izložba posvećena Danu oslobođenja grada Poreča.

Devetnaest članova LUP izložilo je svoje radove na temu cvijeća. Tehnike su raznovrsne, ima tu akrila, ulja, akvarela, fotografija i  kombiniranih tehnika. Iz svega navedenog proizašla je jedna vesela i razigrana izložba posvećena Poreču.

Nakon uvodnih riječi predsjednice Ester Diklić, koja je predstavila radove svih članova,  okupljenima se kratko obratio gradonačelnik Poreča, gospodin Loris Peršurić. U svom obraćanju napomenuo je da je izuzetno zadovoljan kada vidi da se gradski prostor dodijeljen LUP na Dan grada Poreča 2010. godine aktivno koristi i služi građanima.
Poželio je udruzi daljnji uspješan rad uz napomenu da je grad spreman pomoći ukoliko se ukaže potreba.

Pročelnica za društvene djelatnosti gospođa Tihana Mikulčić istaknula je kako prati i poznaje djelovanje udruge koja sljedeće godine slavi 20 godina rada.
Prisutnima se obratila i novoizabrana predsjednica Udruge umirovljenika Galija, gospođa Milena Peša koja je izrazila nadu u daljnju odličnu suradnju među dvjema udrugama koje dijele prostor Galije.

Članica LUP, Nevija Cvitko, koja se osim slikanjem bavi i pisanjem na čakavšitni, pročitala je svoju pjesmu posvećenu gradu Poreču, a atmosferu je prigodnim pjesmama zagrijala  Vokalna etno skupina Zajednice Talijana Labinci „ Nigrignanum“  pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić.

Po završenom nastupu,  autori i ostali posjetioci nastavili su se družiti uz skromni domjenak.

Bio je to tradicionalni doprinos Likovne udruge Poreč proslavi Dana oslobođenja našeg grada.

Izložba se može pogledati radnim danom u radno vrijeme Kluba umirovljenika Galija od 9 do 12 sati.

E.D.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email