NEWS

Udruženje obrtnika Poreč usvojilo izvješće o radu za 2023. godinu

IMG_3676
16.04.2024. 13:20; ; Početna / Gospodarstvo / Udruženje obrtnika Poreč usvojilo izvješće o radu za 2023. godinu

Jučer je u Obrtničkom domu održana 8. sjednica Upravnog odbora i odmah nakon iste 4. sjednica Skupštine kojoj je prisustvovalo 17 od ukupno 23 skupštinara – obrtnika.

Obrtnici Poreštine su na sastanku usvojili Izvješća o financijskom poslovanju Udruženja obrtnika Poreč za 2023. godinu, a u kojem je istaknuto kako je velik dio sredstava usmjeren na edukacije i stručne susrete obrtnika. Konkretno, porečki su obrtnici sudjelovali na Susretima ribara u Šibeniku, 35. Kongresu ugostitelja u Tuheljskim Toplicama i konferenciji za trgovce Magros u Zagrebu.

Na istoj je sjednici usvojeno i Izvješće o radu Udruženja obrtnika Poreč za 2023. godinu. Kako je kod izlaganja izvješća spomenuto, UO Poreč je u 2023. godini realiziralo predviđene aktivnosti sukladno planu. Tijekom protekle godine intenzivno se radilo na pomaganju obrtnicima i zalaganju za što bezbolnije uvođenje eura ugovaranjem popusta na uređaje za kontrolu novčanica i slanjem ažurnih informacija putem maila, a poticalo se i mlade na upise u obrtničke škole kroz  aktivnosti na realizaciji 2. Festivala strukovnih zanimanja.

UO Poreč se jako založilo i pomogao dijelu trgovaca da rade nedjeljama i praznicima što novi Zakon o trgovini onemogućava. Ovom temom će se baviti i u narednom razdoblju, zalažući se da mali obrtnici koji rade sami u obrtima ili uz pomoć obitelji budu izuzeti iz zakonskih ograničenja.

Na području obuhvata Udruženja obrtnika Poreč krajem 2022. poslovalo je 1.695 obrta, dok je na dan krajem 2023. na području Poreštine poslovalo 1.822 aktivnih obrta, a što predstavlja povećanje od 127 nova obrta u odnosu na 2022, a što govori o pozitivnoj poslovnoj klimi u zajednici.

Od drugih značajnijih tema na sastanku, obrtnici su usvojili i novi Pravilnik o materijalno-financijskom poslovanju jedinstvenog komorskog sustava.

UO

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email