NEWS

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa 8. svibnja i Tjedna Crvenog križa od 8. – 15. svibnja

08.05.2020. 14:31; ; Početna / Obavijesti / Povodom Svjetskog dana Crvenog križa 8. svibnja i Tjedna Crvenog križa od 8. – 15. svibnja
IMG_0354 (1)

Uoči Tjedna Crvenog križa svake godine najavljujemo pregršt naših aktivnosti.

Međutim, u ovo posebno vrijeme , usmjerili smo se ovaj Tjedan pomoći drugima kroz humanitarnu akciju „Vaš dar za pravu stvar” u suradnji s Kaufland Hrvatska, i koja će trajati od 8.-15.svibnja gdje će građani u hrani i higijeni pomoći radu Crvenog križa kako bi pomogli najpotrebitijima, poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa Poreč.

Ove godine usmjerili smo se našim volonterima, te posvećujemo Svjetski dan Crvenog križa baš njima. Jer bez njih, ništa.

Kako bi vam ukratko ukazali na njihovu vrijednost, šaljemo vam par slikica da vidite u kojim su aktivnostima učestvovali, te šaljemo također kratko i opisno izvješće rada Crvenog križa.

Od 16.3. do 07.5.2020. , 57 volontera kroz 3 tima pomoći uložilo je 901  volonterski sat.: Primljena su 425 info  poziva, 38 psihosocijalnih poziva , izvršeno je 365 dostava paketa  za korisnike u socijalnoj potrebi, 93 dostava za građane ( hrane, lijekova, pelena za odrasle, drva za ogrijev ) , a obavljeni su i mnogi logistički zadaci.

3.576,14 kg hrane sveukupno podjeljeno je u paketima.
Održana je akcija Dobrovoljnog davanja krvi u OB Pula , 46 osoba poklonilo je svoju krv. Čim smo uspjeli organizirati akciju u našem društvu  prema uputamu Epidemiološke službe i Transfuzije, održala se, i to 27.4.2020. gdje je prikupljeno 85 doza., 6.5.2020.gdje su prikupljene 64 doze. Sveukupno je prikupljeno 195 doza krvi.
Primljene su i raspodjeljene donacije voća i povrća, te je dogovorena podjela donacije Kauflanda svakog tjedna po 80 kg. Do sada smo zaprimili 10 raznih donacija, 1.200 kg hrane i to smo podjelili potrebitima.
Redovna suradnja s Dobrovoljnim vatrogasnim društvima cijele Poreštine, komunalnim redarom Općine Funtana, Udrugom Institut Drop In, Zdravim gradom Poreč, Domom za starije i nemoćne Poreč te ostalim Udrugama koje djeluju na našem području i pomažu građanima u ovim teškim situacijama.

Snimali smo i video o našim volonterima i našem radu na terenu.
Dignuli smo šator za potrebe Hitne medicinske službe , te vodimo brigu o Odjelu za dekontaminaciju u kojem smo imali 16 aktivnosti.

Zahvaljujem se u svoje osobno ime, ali i ime svih djelatnika Crvenog križa našim volonterima, najvažnijoj karici Crvenog križa.

Čestitam svim volonterima, darivateljima krvi, članovima, svim građanima naš i vaš dan, Svjetski dan Crvenog križa.

Zahvaljujem svima na pomoći i iskazanoj humanosti.

Vesna Janko Finderle

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email