Polaganjem vijenca i minutom šutnje delegacija Grada Poreča obilježila Dan državnosti

IMG-77335dacee5c45a79dc5524a732d87e4-V
30.05.2022. 08:48; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Polaganjem vijenca i minutom šutnje delegacija Grada Poreča obilježila Dan državnosti

Povodom 30. svibnja – Dana državnosti, delegacija Grada Poreča-Parenzo, predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Rabarom  položila je vijenac, zapalila svijeće te održala minutu šutnje kod Centralnog križa na Gradskom groblju Poreč u spomen na one koji su položili živote za slobodnu Hrvatsku.

– Na ovaj način izražavamo posebnu zahvalnost svima onima koji su za našu zemlju položili svoje živote, kao i onima koji su se borili i žrtvovali, uz nadu da se nešto ovakvo više nikad neće dogoditi., rekao je gradonačelnik Peršurić.

Molitvu za sve branitelje predvodio je župni vikar Boško Čatlak, a obilježavanju Dana državnosti pridružili su se predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Istarske udruge dragovoljaca Domovinskog rata, Udruge antifašističkih boraca Poreč te policije.

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email