NEWS
VALAMAR-S-sezona

Kiši unatoč u Kašteliru održana „Romantična talijanska večer“

IMG_20220529_211252
30.05.2022. 12:06; ; Početna / Kultura / Kiši unatoč u Kašteliru održana „Romantična talijanska večer“

Do kraja smo mislili da će se dugo očekivana i pomno pripremana romantična talijanska večer održati u gradskom parku u Kašteliru, no kiša nas je natjerala da promijenimo mjesto. Srećom smo našli rješenje i za par sati sve premjestili u salu Dom u Kašteliru.

Programu koji smo pripremili, osim publike, nazočili su predsjednik Izvršnog odbora Talijanske Unije Marin Corva, predsjednica ZT Vižinada Neda Šainčić Pilato, načelnik općine Kaštelir-Labinci Đuliano Petrović, predsjednica ZT Labinci Mirela Gašparini, predstavnici medija i ostali gosti. Zajednica Talijana Labinci zahvaljuje  Općini Kaštelir-Labinci  na pomoći u organizaciji, Talijanskoj uniji i Vijeću za nacionalne manjine na financijskoj potpori.

Večer je započela nastupom mladih pjevačica Zajednice Talijana Labinci koje su, pod vodstvom Diane Bernobic Sirotić, pripremile nekoliko romantičnih talijanskih pjesama poznatih u cijelom svijetu. Pjevale su:

  1. Noemi Turčinović Kovač – Canzone del fiore
  2. Noemi Močibob – Quando, quando, quando
  3. Evita Kocijančić – Sara’ perche’ ti amo
  4. Nikol Močibob – 24 mila baci
  5. Paola Kovač Deklić – O forse sei tu
  6. Edina Kurtović – Una finestra tra le stelle

 

Nakon mladih pjevačica, nastupila je vokalna etno skupina ZT Labinci, Nigringnanum. Grupa je pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić otpjevala nekoliko popularnih romantičnih pjesama iz  prošlosti koje su pjevali naši stari.

Večer se nastavila uz poznati duo Little Whisper, Diana i Patrik su nam otpjevali  prekrasne svevremenske romantične talijanske melodije. U međuvremenu, naša Zajednica  je sve prisutne počastila istarskim pršutom, sirom i tradicionalnim lokalnim slatkišima. Za lokalno vino se  pobrinuo naš vinar Radoš, za pivo lokalna craft pivovara Castellana iz Kaštelira , a opgeovac  Marko Bratović nudio je  vlastite originalne koktele.

Organizatori ove večeri Zajednica Talijana Labinci  i Općina Kaštelir-Labinci  nadaju se da će manifestacija postati tradicionalna i da će se barem jednom godišnje održavati romantična talijanska večer.

Ester Diklić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email