NEWS
VALAMAR-S-sezona

Padobranci iz Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Hrvatske sudjelovali na Cumulus Cup – Poreč natjecanju

padobranci2
23.05.2022. 10:58; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Padobranci iz Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Hrvatske sudjelovali na Cumulus Cup – Poreč natjecanju

Na nebu iznad Poreča proteklog se vikenda šarenilo mnoštvo padobrana, sve u sklopu padobranskog natjecanja Cumulus Cup – Poreč 2022, održanom na sportskom aerodromu na Žatiki u organizaciji Aerokluba Cumulus. Natjecanje je okupilo četrdeset natjecatelja iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, te Osijeka, Zagreba, Sinja, uz istarske predstavnike iz domaćina Aerokluba Cumulus.

– Natjecanje se odvijalo u preciznim skokovima na cilj s visine od tisuću metara, visinskim skokovima s četiri tisuće metara, te dodatnoj disciplini – skijanju na vodi po čemu smo jedinstveni u svijetu, ističe Goran Ratkajec, predsjednik Aerokluba Cumulus.

Kako dodaje, porečkom natjecanju su kroz tjedan prethodile pripreme vojnih i civilnih timova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara koji koriste priliku za prvi ovosezonski trening za Svjetsko prvenstvo i svjetske kupove, a padobranci s Bliskog istoka natjecanjem i uvjetima su oduševljeni, što su podijelili i na svojim društvenim mrežama.

U subotu u prijepodnevnim satima odrađene tri serije skokova na cilj, a potom su se odvijali visinski skokovi. Ostvareni su kvalitetni rezultati skakača, jer su već na treninzima sportaši prikazali zavidnu formu i kvalitetne rezultate.

U nedjelju nakon završetka natjecanja podijeljene su medalje najboljima u kategorijama – nacionalnom, međunarodnom, juniorskom, pojedinačnim, grupnim i muškoj i ženskoj konkurenciji, a sve je podijelio porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Ovo je ujedno i kriterijsko natjecanje za odabir kandidata za nastup na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu padobranaca u Češkoj.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email