NEWS

Održana konferencija za medije mladih HNS-a Istre, podružnica Poreč

14.10.2004. 00:00; ; Početna / Novosti / Održana konferencija za medije mladih HNS-a Istre, podružnica Poreč

Željko Bubičić, Predsjednik Mladih HNS-a Istra, Podružnica Poreč održao je danas konferenciju za medije. Prenosimo glavne teme danas održane konferencije:

SKATE PARK

– Tema Skate parka se u Poreču proteže više od oko godinu dana.

– Poreč je bio prvi grad koji je prepoznao problem i dao naznake da ga može riješiti međutim otvorio je niz drugih problema i pokazao da nije u mogućnosti naći nekoliko kvadrata površine u gradu da bude adekvatna za izgradnju dotičnog igrališta

– U međuvremenu u drugim gradovima slični parkovi niću iz dana u dan i svaki otvara nove ideje kako se neke stvari mogu riješiti

– Postavljenje SKATE PARKA na porečkoj rivi pokazalo se kao promašeno rješenje što se moglo uvidjeti i prije samog postavljanja. Premještanje napravi zahtjeva veliki trošak.Osim toga naprave su osjetljive pa kod premještanja su moguća oštećenja.

– Umjesto da je Grad našao adekvatnu lokaciju nakon već više napravljenih promašaja, naprave su deložirane i stavljene van funkcije i prepuštene propadanju.

– Da li je grad Poreč toliko bogat da se može razbacivati sa uloženim sredstvima?

– Da li gradski čelnici misle da su mladima Poreča pružili ono što su im dužnim pružiti?

– Nije li aktiviranje SKATE PARKA jedan od načina da se mladi maknu s ulice, od droge?

– Pa zar na onom mjestu gdje su deložirane naprave skate parka nisu mogle biti postavljene tako da budu u funkciji?

– Mjesta za izraditi SKATE PARK u Poreču, sigurni smo, ima. Onoga čega nema je dobra volja za rješavanje tog pitanja kao i više pitanja što se tiču mladih Porečana.

– Ideja za rješavanje problema ima puno ali ih gradski čelnici nisu voljni poslušati (ako razmotre da bavljenje tim neće donijeti osobni ili stranački materijalni i promotivni interes)

– Jedna od ideja je mogućnost postavljanja reklamnih panoa oko parka a na taj bi se način pomoglo u pribavljanju sredstava u daljnjem, eventualnom, osvjetljavanju parka i za održavanje istog.

– Pozivam mlade da se organiziraju i da koriste udruge i političke stranke u gradu da im pomognu u rješavanju njihovih problema i nalaženja načina za kvalitetniji živod u našem gradu..

GRADSKO VIJEĆE MLADIH

– U Poreču se najavljuje osnivanje gradskog vijeća mladih (koja su u nekim gradovima u Istri osnovana) pa je to također jedan od jako dobrih oblika gdje će mladi moći pokazati svoje interese i participirati u donošenju odluka

– Pozivam mlade Porečane da iskažu interes za članstvom u vijeću i na taj način predstavljaju interese nas mladih pred lokalnom vlasti

– Znači: pozivam mlade da se aktivno uključe, da ne budu samo pasivni promatrači, već da utjeću na donošenje odluka koje se tiču njih samih

NATKRIVANJE RUKOMETNOG IGRALIŠTA

– u zadnje vrijeme gradom kruži peticija za natkrivanje rukometnog igrališta – mladi HNS-a istu potpuno podržavaju te pohvaljujemo samo organiziranje i pokretanje inicijative.

– Apeliramo na gradske čelnike da uvaže mišljenje svojih građana i da peticija koje su potpisali velik broj građana bude mjerilo kojim se treba voditi u donošenju odluka, kao iskazana volja građana.

ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB

– poznato nam je da ženski odbojkaški klub ima mogućnost ulaska u B ligu, međutim povlače se jer nemaju financijskih mogućnosti za nastupe na takvoj razini.

– pozivamo Grad i sponzore da prepoznaju potencijale i da ulože u mlade i sport, tim više što se radi o ženkom klubu, s obzirom na činjenicu da se sportom bavi tek 20% sportašica.

ASFALTIRANA ATLETSKA STAZA

– iz proračuna za ovu godinu za uređenje atletske staze na stadionu SRC Veli Jože izdvojeno je 3.000.000 kuna

– ista je nažalost ASFALTIRANA umjesto da je izrađena uobičajenim materijalima za atletske staze

– vjerojatno će to biti jedan nedostatak na koji će se prigovarati kada se Poreč bude kandidirao za sudjelovanje u određenim većim sportskim manifestacijama

– bolje bi bilo da je dio od silnih sredstva koja su utrošena za sada «softicirani» park Olge Ban utrošena za kvalitetnije uređenje atletske staze

– Željko Bubičić –

Print Friendly, PDF & Email