NEWS
Best of Poreč

Objekti Pučkog otvorenog učilišta Poreč vlasnici energetskih certifikata najviših kategorija

lalic-i-stifanic
09.10.2016. 12:23; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Objekti Pučkog otvorenog učilišta Poreč vlasnici energetskih certifikata najviših kategorija

Nakon što su početkom ljeta provedeni energetski pregled i izrađeni energetski certifikati za objekte Dječjih vrtića i jaslica Radost, te područnih osnovnih škola, na području Grada Poreča-Parenzo nastavlja se s postupkom izrade energetskih certifikata za objekte javne namjene.

Po provedenom detaljnom energetskom pregledu, vlasnicima energetskog certifikata kojim ih se svrstava u vrlo visoke ”A” i ”B” energetske razrede postali su objekti Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Energetski pregled je provela, te energetski certifikat izradila tvrtka INEL d.o.o. iz Đakova, a u ime voditelja projekta, certifikat je ravnatelju POUP-a Eliu Štifaniću uručila direktorica gradskog poduzeća Parentium d.o.o, Gordana Lalić.

Osim što je izrada energetskog certifikata za objekte javne namjene zakonska obveza, a energetski certifikat dokument kojim se prikazuju energetska svojstva zgrade, postupak energetskog pregleda i izdavanja energetskog certifikata, a u smislu utvrđivanja energetske učinkovitosti objekta, daje uvid u energetski učinkovite i financijski isplative mjere i poboljšice, koje u konačnici mogu rezultirati poboljšanjem ukupnih energetskih svojstava zgrade, uvelike popraviti kvalitetu boravka osoba u predmetnom prostoru, produljiti vijek građevine i smanjiti utrošak energije, a time i troškove održavanja.

– Ono što me iznimno veseli je, da kroz provedbu postupaka energetskog certificiranja dobivamo povratne informacije o energetskom stanju objekta, a ovi, kao i dosadašnji, rezultati potvrđuju činjenicu da su objekti javne namjene u našem gradu energetski iznimno kvalitetno izvedeni, što znači da se u samom početku gradnje ili pak u postupku rekonstrukcije, vodilo računa o energetskim svojstvima istih. Objekti Pučkog otvorenog učilišta Poreč, visokim ”A” i ”B” energetskim razredom navedeno dodatno i potvrđuju, napominje Lalić.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani