NEWS

NAJAVLJEN 38. NAŠ KANAT

25.05.2010. 00:00; ; Početna / Kultura / NAJAVLJEN 38. NAŠ KANAT
614147492.jpg

Trideset osmi susret pjevačkih zborova Naš kanat je lip održat će se u petak, 4., i subotu, 5. lipnja, u Istarskoj sabornici u Poreču.

Na susretu će sudjelovati 29 zborova iz Istarske i Primorsko-goranske županije, koji će svoje djelovanje predstaviti kroz istarsko-primorsku pučku glazbu u umjetničkoj obradi, pisanu na čakavskim dijalektalnim predlošcima. Susret će uveličati gosti iz austrijskog grada Lechaschaua.

Najavile su to na konferenciji za novinare Đeni Dekleva Radaković, predsjednica odbora Kanta, i Sanja Radetić Fatorić, ravnateljica porečkog Pučkog otvorenog učilišta.

Ovogodišnji će Kanat okupiti čak devet zborova više nego lani te će se na pozornici u Sabornici izmijeniti ukupno 792 pjevača.

Dodatni poticaji pjesnicima i skladateljima su natječaji za nove skladbe za Kanat koje porečko Pučko otvoreno učilište raspisuje bijenalno, što ovaj program čini mjestom očuvanja i poticanja zborskog pjevanja i istarske ljestvice utkane u umjetničke skladbe suvremenih autora.

Ove godine žiri je odlučio ne dodijeliti prvu nagradu. Drugu nagradu dobio je Marko Ritoša, dok treće mjesto dijele Tomo Njegovan i Sanja Drakulić.

(V. HABEREITER, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email