NEWS

Na umaškom turniru izložen jedan od najpoznatijih sportskih pehara težak više od 100 kg

Na umaškom turniru izložen jedan od najpoznatijih sportskih pehara težak više od 100 kg (1)
19.07.2019. 21:33; Učitavanja: 111; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Na umaškom turniru izložen jedan od najpoznatijih sportskih pehara težak više od 100 kg

Jedan od najpoznatijih trofeja u svijetu sporta, namijenjen osvajaču Davis Cupa, u petak je “gostovao” u Social Areni na Plava Laguna Croatia Openu. Ovo je drugi put da je masivni trofej, težak više od stotinu kilograma, izložen na turniru, jer je i 2006., u godini nakon što je Hrvatska u Bratislavi prvi put osvojila titulu, također bio u Stella Marisu.

“Izuzetno mi je drago da smo u Umagu, u gradu tenisa, te da smo na ovaj način povezali ATP turnir i Davis Cup. Čestitam organizatorima Croatia Opena na vrijednoj obljetnici, a za HTS je ovaj turnir izuzetno bitan, jer mladi igrači ovdje osvajaju svoje prve ATP bodove i praktički polako iskoračuju u svoj profesionalni život”, rekla je Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese je istaknuo: “Sama veličina pehara impresionira i pokazuje koliko je ustvari bilo teško osvojiti ga. Turizam i sport imaju prirodni sinergijski učinak te kroz sport Hrvatska postaje turistički vidljiva zemlja. Zahvaljujući vizionarstvu Slavka Rasbergera, a kasnije i upornosti onih koji su znali turnir održati, Umag i Hrvatska su prepoznati u svijetu po svojem ATP turniru.”

Hrvatska turistička zajednica je također prepoznala koliko je sport važan u prepoznatljivosti Hrvatske. “HTZ već godinama prati ovaj turnir i čestitam gospodinu Slavku Rasbergeru što je ovdje napravio, ali i gospođi Arlen Brozić, na nevjerojatnom entuzijazmu i ljubavi koju iskazuje prema cijelom teniskom  svijetu. HTZ će opet pratiti Davis Cup reprezentaciju i nadam se da će trofej još jednu godinu biti u Hrvatskoj”, rekao je Dubravko Šimenc, voditelj odjela za strateške marketinške projekte pri HTZ-u.

Nakon izlaganja u petak u Umagu trofej se vraća u Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu. 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email