NEWS

Na području Turističke zajednice Grada Poreča za vrijeme Uskrsa boravilo gotovo 9 tisuća gostiju

093_mpp
02.04.2024. 14:54; ; Početna / Gospodarstvo / Na području Turističke zajednice Grada Poreča za vrijeme Uskrsa boravilo gotovo 9 tisuća gostiju

Uskršnji produženi vikend i bogat program za sve generacije na Trgu slobode privukao je u Poreč veliki broj gostiju, kako domaćih tako i stranaca. Prema službenim podacima sustava eVisitor i HTZ-a, Poreč je ovih blagdana bio najposjećenija turistička destinacija u Hrvatskoj.

U razdoblju od 28. ožujka do 1. travnja Turistička zajednica Grada Poreča je zabilježila na svom području gotovo 9 tisuća gostiju koji su ostvarili 30 tisuća noćenja. Najbrojniji su bili gosti iz Italije, Njemačke, Austrije, Hrvatske i Slovenije. Najviše je gostiju ovih blagdana bilo smješteno u hotelima,  privatnom te nekomercijalnom smještaju.

-Raduju nas ostvareni turistički rezultati u predsezoni iako smo bili umjereno optimistični s obzirom da  ove godine Uskrs kalendarski pada 2 tjedna ranije od prošle godine. Vjerujemo kako su ostvareni rezultati odličan uvod u još jednu dobru i stabilnu turističku sezonu. Usprkos ne baš optimalnom vremenu sve smo sadržaje podijelili sa našim sugrađanima i dragim gostima, a naša je destinacija ponovno zablistala uskršnjim dekoracijama, kaže direktor TZ-a Poreča Nenad Velenik.

Zabavni i gastro program za Uskrs u Poreču organizirali su Turistička zajednica Grada Poreča, Grad Poreč-Parenzo i Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić izrazio je zadovoljstvo dobrim odazivom domaćih i gostiju na pripremljene manifestacije.
– Uskrs, u našem gradu tradicionalno predstavlja početak glavne turističke sezone i drago mi je što je smo i ove godine zajednički organizirali ovako bogatu i raznoliku proslavu Uskrsa. Dobre će se turističke brojke sigurno nastaviti, jer nastavljamo s organizacijom manifestacija koje slijede za Dan Grada, Prvi maj, jubilarnu Vinistru, uz brojne sportske manifestacije koje su se odvijale u ožujku, a nastavljaju se i u predsezoni, sezoni, ali i tijekom cijele godine, zaključio je gradonačelnik.

 

TZG Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email