NEWS
Ljekarna

Kreće uređivanje cvjetnih gredica i korita te sadnja cvijeća na porečkim javnim zelenim površinama

20221004_084543
04.10.2022. 22:52; ; Početna / Novosti / Kreće uređivanje cvjetnih gredica i korita te sadnja cvijeća na porečkim javnim zelenim površinama

Početak listopada rezerviran je za hortikulturne djelatnosti koje obavlja Usluga Poreč. Nakon aktivnih ljetnih mjeseci, stiglo je vrijeme za zamjenu ljetne postavke sezonskog cvijeća te počinje sadnja zimskih sadnica.

Naime, uređivat će se cvjetne gredice i korita kako bi se površine pripremile za zimsku sezonu i hladnije mjesece. Uređenje će se odvijati na ukupno 14 lokacija na području Grada Poreča, a to su površine i parkovi oko zgrada gradske uprave i županije, zatim Trg Joakim Rakovac i Trg Slobode, rotori na Vialama, kod parka Olge Ban, kod gradske tržnice, rotori oko Velikog gradskog parkirališta te zgrada policije i Hepa-a. Također, novim sadnicama urediti će se sam Park Olge Ban te gradsko groblje.

U planu je uređenje površine od ukupno 450 metara kvadratnih. Prvu fazu radova uključuju radovi poput: pripreme površina za sadnju, čišćenja površina, prehranjivanje tla te nadopunu korita zemljom i slično. Nakon kvalitetne i temeljite pripreme tla započet će druga faza. Točnije, posadit će se gotovo 8.000 komada zimskog cvijeća poput raznovrsnih belisa, miozotisa i maćuhica. Također, pripremljeno je također gotovo 8.000 komada lukovica narcisa i tulipana u različitim bojama. Ako vremenski uvjeti budu pogodni, predviđeno je da radovi sadnje i uređenja budu gotovi koncem listopada.

Usluga Poreč ovim aktivnostima želi potaknuti i sugrađane i goste da vode računa o javnim gradskim površinama. Lijepo uređen okoliš osigurava svima nama ugodan boravak i život u gradskim naseljima.

 

Usluga Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email