NEWS

Košarka

16.05.2005. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Košarka

Mlađi kadeti Novigrada su u petak igrali u Kopru na tradicionalnom turniru povodom općinskog praznika. Domaćin turnira je bila osnovna škola Janko Premrl Vojko – JVP, a Novigrađani na ovom turniru sudjeluju po šesti puta. Uz njih je na turniru još sudjelovala osnovna škola Janka Glazera iz Ruša kod Maribora.

Prvu utakmicu su igrali domaćini s Novigradom. Prva trećina prolazi u ispitivanju snaga i igra se izjednačeno a na kraju ovog perioda Novigrad ima minimalno vodstvo od 14:13. I drugu trećinu su gosti bolja momčad pa dolaze do vodstva od 30:26. Zadnja trećina donosi najviše uzbuđenja a domaćini sustižu vodstvo Novigrada i u zadnjoj minuti dolaze do vodstva od 48:46. U zadnjem napadu Novigrada kapetan Erlić uspijeva iznuditi slobodna bacanja koja nažalost promašuje i pobjeda odlazi domaćinu. Najbolji su kod Novigrada bili Erlić sa 17, Ošaben s 13 i Radolović s 12 koševa.

Drugu utakmicu su Novigrađani igrali s drugom slovenskom momčadi iz Ruša. Bolje utakmicu započinju igrači Novigrada pa vode nakon prve trećine s 14:8. Nakon vodstva dolazi do malog opuštanja a to koriste igrači Ruša pa smanjuju vodstvo Novigrada koje nakon druge trećine iznosi 27:25. U zadnjem periodu igre novigradski košarkaši opet igraju bolje i preciznije i ne dozvoljavaju preokret već sigurnom igrom do kraja susreta dolaze do pobjede od 49:38. Ponovno su trojica igrača bila raspoložena i to Radolović s 18, Erlić s 14 i Ošaben s 13 koševa.

Treću utakmicu na turniru su odigrale slovenske momčadi. Puno bolje su započeli domaćini koji sigurnom igrom dolaze do vodstva od 10:4. Druga trećina donosi preokret jer domaćinima staje šut a gosti puno pogađaju pa na kraju druge trećine obje momčadi postižu po 21 koš. Zadnja trećina odlučuje o pobjedniku turnira a nakon izjednačene igre do sredine trećine ipak do kraja susreta domaćini postižu više koševa i pobjeđuju s 38:30.

Pobjednik ovogodišnjeg turnira je momčad osnovne škole Janko Premrl Vojko ispred Novigrada i osnovne škole Janka Glazera iz Ruša. Novigrađani tako nisu uspjeli obraniti naslov iz prošle godine a dobili su poziv za turnir i slijedeće godine za općinski praznik Kopra 15. svibnja.

Za Novigrad su igrali i koševe postigli: Paić, Ošaben 26, Erlić 31, Paštar 8, Radolović 30, Martinović, Bernatović, Sotošek – Ivanišević, Brusić, Regić a vodio ih je trener Kulišić.

Predkadeti, koji svoje prvenstvo igraju turnirski, nisu odigrali svoj turnir koji se trebao igrati u Pazinu, zbog zauzetosti dvorane ali su zato aktivne bile košarkašice koje su igrale završni turnir za kadetkinje.

U polufinalnim susretima su se sastale košarkašice Pule i Olive a uspješnije su bile Puljanke. Drugo polufinale su igrale košarkašice Pazina i Poreča. Nakon nešto bolje igre tijekom cijelog susreta uspješnije su bile igračice iz Pazina koje su pobijedile s 44:33.

U borbi za treće mjesto igrale su Porečanke s Vodnjankama. Porečke kadetkinje su cijeli susret bile bolje pa su na kraju zasluženo pobijedile s 48:35 i tako osvojile treće mjesto u županijskom prvenstvu.

Rezultati:

turnir OŠ u Kopru

Koper – Novigrad 48:46 (13:14; 13:16; 22:16)

Ruše – Novigrad 49:38 (8:14; 17:13; 13:22)

Koper – Ruše 38:30 (10:4; 11:17; 17:9)

Kadetkinje:

Pazin – Poreč 44:33

za 3. mjesto

Poreč – Oliva 48:35

Print Friendly, PDF & Email