Kineska poduzetnica osigurala donaciju 20 tisuća medicinskih maski za Poreč

1 (111)
26.04.2020. 14:17; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Kineska poduzetnica osigurala donaciju 20 tisuća medicinskih maski za Poreč

Predsjednica hrvatsko-kineskog kulturnog centra i poduzetnica Liu Pilato Liying, koja već dugi niz godina živi i radi u Poreču, osigurala je u suradnji s kineskim vlastima donaciju dvadeset tisuća zaštitnih maski za ustanove u Poreču, izvijestili su danas iz Ureda Grada Poreča. 

Donacija je u Hrvatsku stigla avionom iz Šangaja

Donacija je u Hrvatsku stigla avionom iz Šangaja, a primopredaja je organizirana u Opatiji, gdje su donaciju pripadnici porečke Javne vatrogasne postrojbe preuzeli od opatijske zamjenice gradonačelnika Vere Aničić i predstavnice Odbora za međunarodnu suradnju Grada Opatije Isidore Rajković.
Naime, Pilato Liying organizirala je donaciju medicinskih maski i za Opatiju, čija je počasna građanka.

Zaštitne maske bit će raspoređene onima kojima je to najpotrebnije

U dogovoru s porečkim Stožerom civilne zaštite, zaštitne maske bit će raspoređene onima kojima je to najpotrebnije, a ponajprije operativcima koji svakodnevno rade na terenu – gradskom društvu Crvenog križa, Policijskoj postaji, porečkom Domu zdravlja,  javnoj vatrogasnoj postrojbi, Domu za starije i nemoćne Poreč te prometnim i komunalnim redarima.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email