NEWS
VALFRESCO 3-S

Ivan Jakovčić: “Nikada nećemo prihvatiti privatizaciju Uljanika na prečac”

14.06.2007. 00:00; Učitavanja: 96; Početna / Politika / Ivan Jakovčić: “Nikada nećemo prihvatiti privatizaciju Uljanika na prečac”
30zupan_redovna-presica-14-62007.jpg

"Ovo je ako se sjećate bio stav i premijera Sanadera i potpredsjednika Vlade Polančeca, pa vjerujem da niti oni neće odstupiti od onog što su izrekli, u privatizaciju osim Vlade, Grada Pule, Istarske županije treba uključiti i sindikat. Uljanik je preznačajan za sve nas da bismo dozvolili privatizaciju koja neće biti transparentna".

Jakovčić se u svom obraćanju medijima oštro obrušio na "zelene" koji nemaju nikakav stav o ničemu, ali konstantno osporavaju jedinu moguću soluciju za Istru, a to je LNG terminal u Plominu. "Kada kažem "zeleni" ne mislim na udruge, nego na političke stranke koje se tako nazivaju, konkretno Anton Rupnik i njemu slični" pojasnio je Jakovčić nedoumicu oko termina "zeleni".

Na upit novinara kako objašnjava aferu "naočale" u pulskoj Općoj bolnici Jakovčić je odgovorio: "To s naočalama za mene je nevjerojatna informacija, kada sam saznao ovu informaciju raspitao sam se o čemu je riječ, rečeno mi je da se radi o pojedinostima iz kolektivnog ugovora, no bez obzira na te stavke ako jesu dio ugovora ponavljam da mi je potrošena cifra nevjerojatna".

Drugo pitanje novinara ticalo se upravljanja hotelskim resursima na Brijunima, a Jakovčić je naglasio da je Vlada, odnosno Ministarstvo kulture, raspisala međunarodni natječaj, a mi ćemo kao dio Nadzornog odbora pratiti da sve bude regularno, no uvjeren sam kako će upravo zbog činjenice da je natječaj međunarodan sve biti regularno. Inače, naš stav o tome kako treba riješiti ovaj problem istarska javnost zna otprije i mislim da nema potrebe da te stvari ponavljam", zaključio je Jakovčić.

(N. M. Regional)

Print Friendly, PDF & Email