NEWS

Ivan Diklić i Matija Lisec ukupni pobjednici Kvarner Trails lige

TEA_0102
13.11.2022. 17:47; ; Početna / Sport i rekreacija / Ivan Diklić i Matija Lisec ukupni pobjednici Kvarner Trails lige

Jučer je u Malinskoj održano zadnje kolo Kvarner Trails lige. Liga pod motom „samo priroda i trčanje“ vodi trkače na neke od najljepših staza Kvarnera i okolice, a sastoji se od četiri utrke. One su redom Hahlići trail, Risnjak trail, Učka trail i Malinska trail. Na svakoj od navedenih utrka postoje dvije do tri dužine staza na kojima se natjecatelji mogu okušati. Također, čak dvije utrke Kvarner Trails – a (Risnjak i Učka) spadaju u svjetski poznati Golden Trail Series.

Malinska je ugostila natjecatelje na zadnjoj ovogodišnjoj utrci gdje su na rasporedu bile utrke od 14 i 24 kilometra. Na dužoj utrci, u jakoj međunarodnoj konkurenciji, postignuti su sjajni rezultati. Prva trojica natjecatelja srušila su stari rekord staze za više od tri minute.
Najuspješniji među njima bio je Ivan Diklić iz SRK Running Fox, koji je pobijedio renomiranog slovenskog trkača Janeza Klančnika, a na treće mjesto plasirao se Diklićev klupski kolega Matija Lisec. Od muških natjecatelja iz istog kluba vrijedi izdvojiti i Marijana Dželaliju sa sedmim mjestom na 14 kilometara i trećim u kategoriji M35 te Maksima Jermana sa 11. mjestom na dugoj stazi.

Sjajnim rezultatima u Malinskoj dvojac Diklić i Lisec iz Sportsko rekreacijskog kluba Running Fox osigurao si je mjesto na postolju za ukupne pobjednike serijala Kvarner Trails. Ivan Diklić je u četiri utrke skupio 486 bodova i osvojio ukupno prvo mjesto, Matija Lisec sa 455 bodova osvojio je drugo mjesto, a na trećem mjestu završio je iskusni slovenski trkač Simon Strnad sa 454 boda. Nagrade su se dijelile i po dobnim kategorijama, gdje je Maksim Jerman osvojio 3. mjesto ukupno u kategoriji M35.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email