Idealan ljetni namaz od bakalara

2021-07-23_13h35_22
23.07.2021. 13:38; ; Početna / Gospodarstvo / Idealan ljetni namaz od bakalara

Iako nam je svima poznata činjenica koliko je bakalar zdrava i ukusna namirnica većina nas ga se sjeti tek pred uskršnje i božićne blagdane. No uz Aleksandra Stefanova i njegove Baccalà della Mamma proizvode tomu više ne treba biti tako, piše Andrea Pančur

Spoj tradicije i jedinstvene pripreme bakalara

Aleksandar Stefanov u svoju priču o ukusno spravljenom bakalaru na bijelo utkao je jedinstven i originalan doživljaj za nepce, ali i obiteljsku toplinu i tradiciju. Naime, njegovi proizvodi temelje se na staroj recepturi koju je usavršili i svojim gostima u konobi Milena u blizini Višnjana 80-tih godina pripremala njegova majka. Koristi isključivo norveški bakalar i suncokretovo ulje, uz dodatak začina.

Također, u svoje proizvode ne dodaje krumpir, druge ribe ili razne zgnjušivače što utječe na to da u njegovim proizvodima nema ni laktoze ni glutena. U svim proizvodima Baccalà della Mamma osjetit će te vlakna i komadiće bakalara kao i kada se isti tuče na ruke. Kvalitetan bakalar Aleksandar nabavlja od obitelji Swerdrup iz jednog otočkog mjesta Reine u Norveškoj.

Proizvodi od norveškog bakalara

Bakalar na bijelo je tradicionalna delikatesa pripremljena od norveškog bakalara sa začinima, češnjakom, soli i paprom. Dok su bakalar Pikantino i bakalar Tartufino idealni za sve ljubitelje osjetnijih okusa u svojim jelima.

Također, u ponudi su još bakalar Oliveto sa zelenim maslinama i maslinovim uljem. Baccalà della Mamma proizvodi i izvrsne paštete od norveškog bakalara. Možete probati onu s okusom bakalara na bijelo, bakalara s maslinama, s chilly papričicama ili, pak, s tartufima. Idealni su ljetni saveznici za svaki obrok kada vam se zbog nesnosnih vrućina ne da spravljati prekomplicirana jela. Brzo, a ukusno i zdravo! Aleksandra vam preporučuje da odabrani proizvod tradicionalno namažete na topli kruh, prepečen na vatri, jer topli kruh dodaje intenzitet i miris koji bakalar ima.

Drugo preporuka je s fužima i treća je kao pohane okruglice. Koju god varijantu izaberete, nećete pogriješiti.

Idealni namazi za bezbrižno i zdravo ljeto

Ne postoji nijedan razlog da već sutra ne probate Baccalà della Mamma proizvode spravljene od najkvalitetnijeg norveškog bakalara. Bakalar je sam po sebi namirnica puna energije, bogat zdravim omega tri masnim kiselinama te budući da je uzgojna riba ne hrani se umjetnim dodacima, nego je sve prirodno.

A uz recepturu Aleksandrove majke uživat će te u punini okusa bakalara. Dakle, uz Baccalà della Mamma namaze imate sve što vam je potrebno za savršena i zdrava ljetna jela.

Pratite Andreine priče: andrea_pancur

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email