NEWS

Gradonačelnik Peršurić organizirao prijem za mladu glazbenicu Natali Radovčić

2024-02-02_12h44_46
02.02.2024. 12:46; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Gradonačelnik Peršurić organizirao prijem za mladu glazbenicu Natali Radovčić

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se danas u maloj gradskoj vijećnici s Natali Radovčić, mladom glazbenom nadom koja je u popularnom televizijskom showu The Voice na HRT-u stigla do polufinala.

Natali dolazi iz Žbandaja, a kako kaže, oduvijek je voljela glazbu i bavi se glazbom od najranije dobi.  Završila je osnovnu glazbenu školu za harmoniku u Poreču, ali i srednju glazbenu školu za solo pjevanje u Puli, a od malih nogu pohađala je brojna glazbena natjecanja po Istri  – Mali veliki mikrofon u Buzetu, Veseli glasi-Voci allegre u Poreču, All you need is love u Pazinu, Dječji mikrofon u Rijeci, dok joj je prva velika pozornica bilo natjecanje u TV-showu Zvjezdice.

Ipak, The Voice, kako kaže, je nešto puno veće i ozbiljnije. Natali je u showu bila u timu Damira Urbana, koji joj je bio velika podrška i od koga je puno naučila, a čuju se redovito i danas.

-Dojmovi su se slagali tek kasnije, ali sve je to jedno jako lijepo iskustvo, i jako puno znači osjećaj nastupa uživo, na pozornici si miran, a kroz glavu ti leti sto misli, kaže Natali. Ipak uz podršku mentora i svih uz showu sve je to nekako bilo lakše prebroditi. Tu je naravno i njezina obitelj, roditelji i brat koji su uvijek uz nju i podržavaju njen glazbeni put, a posebno tata koji ju je kroz dječja natjecanja uvijek pratio. Ljubav prema glazbi probudio joj je stric koji svira gitaru i bubnjeve i velika joj je podrška, uz obitelj, na ovom glazbenom putu. Također, ovom prilikom zahvalila se svima koji su glasali za nju i pomogli da daleko dogura u ovom vrlo gledanom nacionalnom TV showu.

Gradonačelnik Peršurić čestitao je Natali na ovom uspjehu, te dodao kako su svi jako ponosni na nju, njezine uspjehe, prekrasan glas, kao i činjenicu da svojim talentom na najljepši mogući način predstavljala sebe, svoj grad i cijelu Istru. – Ponosni smo bili na tebe i tvoj uspjeh i emocije koje si prenijela kroz pjesmu, rekao je gradonačelnik, te dodao da će je uvijek rado podržati.

Natali je studentica Učiteljskog fakulteta u Puli i kako je rekla, u daljnjim planovima svakako želi završiti fakultet, ali i baviti se svojom velikom ljubavi glazbom. Sudjelovanje u The Voiceu otvorilo je puno vrata, pa će to iskustvo i poznanstva rado za gajiti daljnje glazbene izazove.

The Voice, jedan od najuspješnijih međunarodnih televizijskih formata u vlasništvu ITV Studios Global Entertainment B.V. iz Nizozemske, emitirao se četvrtu sezonu na Hrvatskoj radioteleviziji. Izbor je to za najljepši glas, te samo kandidati s istinskim glasovnim talentom sudjeluju u predizboru, a najuspješniji među njima nastupaju na audiciji koju vode četiri mentora. Četiri mentora, uspješne osobe u glazbenoj industriji, izabiru najbolje glasove u svoje ekipe. Nakon audicije izabrane natjecatelje mentori poučavaju tijekom natjecanja. Kandidata je puno, svi su talentirani, pa je put do uspjeha i samog vrha tim teži, a Natali Radovčić može biti ponosna na svoj uspjeh.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email