NEWS
VALFRESCO sredina

Gradonačelnik obišao sve prvašiće povodom Dječjeg tjedna

TOS Bernardo Parentin
04.10.2022. 15:09; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradonačelnik obišao sve prvašiće povodom Dječjeg tjedna

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, koji ove godine traje od 3. do 8. listopada, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je, zajedno s ravnateljicom Osnovne škole Finida Anitom Sijerković Radin i ravnateljicom Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ Ester Zarli, te stručnom službom Osnovne škole Poreč posjetio 165 učenika svih prvih razreda osnovnih škola, kako matične, tako i područnih, te im darovao majice s logom škole, poželio uspješan rad i puno novih znanja i iskustava u školi.

Majice su, već tradicionalno, poklon Grada Poreča–Parenzo prvašićima svih porečkih osnovnih škola u Dječjem tjednu, a biraju ih i izrađuju sve škole po svom ukusu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih, te drugih školskih susreta. 

Dječji tjedan obilježava se mjesec dana nakon početka školske godine, pa je tijekom posjeta gradonačelnik razgovarao s prvašićima o tome što su već naučili u školi, predmetima i aktivnostima koje im se najviše sviđaju, o novim školskim obavezama, o tome što radi gradonačelnik, što se može dodatno urediti i napraviti, a prvašići su svojim gostima i otpjevali pjesmice koje su naučili.

U srijedu, 5. listopada više od 420 djece i to učenika prvih razreda svih porečkih osnovnih škola i djeca u dobi 5 i 6 godina iz svih dječjih vrtića, u kazališnoj će dvorani pogledati novu predstavu „Cvrčak i mrav“ pulskog Teatra Naranča, svaka u trajanju oko pola sata, koja je poklon Grada Poreča-Parenzo djeci, a cijeli će tjedan biti u znaku aktivnosti za najmlađe – od izleta i radionica, do predstava i bajkaonica.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna