Grad Poreč i Turistička zajednica Grada Poreča pripremili prigodni uskršnji program za sve građane i goste Poreča

20240322_090640
22.03.2024. 11:12; ; Početna / Slider / Grad Poreč i Turistička zajednica Grada Poreča pripremili prigodni uskršnji program za sve građane i goste Poreča

Gradonačelnik Grada Poreča, Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice Grada Poreča, Nenad Velenik, predstavili su danas bogat program koji će se u Poreču organizirati povodom Uskrsa.

Na Trgu slobode, od petka, 29.3. do ponedjeljka, 1.4. za svoje građane i mnogobrojne posjetitelje, Turistička zajednica Grada Poreča i Grad Poreč-Parenzo pripremili su prigodni uskršnji program kako bi dočekali prve goste i službeno obilježili početak turističke sezone 2024.

U petak, subotu i ponedjeljak, od 10 do 16 sati na Sajmu  tradicionalnih istarskih proizvoda svoje proizvode izložiti će desetak štandova, koji će nuditi tipične Istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, vino, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande. 

U subotu, od 10 do 13 sati organiziran je program namijenjen najmlađima.
Biti će tu oslikavanja lica (face painting), kreativna uskršnja radionica i zabavne uskršnje igre sa animatorima.
Ove godine, u osmišljavanje programa uključili su se i članovi Udruge Capybara iz Poreča koji će voditi radionicu farbanja jaja sa prirodnim materijalima te zabavne igre s jajima kao što su pičenje jaja i natjecanje u tucanju jajima.
Za one malo starije biti će tu i stol za društvene igre te igra koja iz godine u godinu postaje sve popularnija, a idealna je zabava za cijelu obitelj – cornhole. Na trg će doskakutati i veseli zeko koji će djeci i onima koji se tako osjećaju dijeliti čokoladna jaja i slatkiše.

Nakon adventskog izdanja, vraća nam se popularno Slatko jutro. U subotu, od 10 do 12 sati na Trgu slobode, učenici i mentori Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča će pripremiti za sve posjetitelje besplatnu degustaciju tradicionalnih slatkih Istarskih delicija kao što su pince, povetice, fritule, orehnjače, pince s kremom od pistacija i vanilije, čokoladna jaja, uskršnja obojana jaja, a biti će tu i fontana od čokolade te druga slatka iznenađenja. 

U nedjelju, u 10 do 12 sati na Trgu Slobode poslužit će se, sada već tradicionalni, besplatni domjenak za građane i porečke goste – fritaja sa šparugama i špaletom uz čašu vina te obojene pisanice. 

Glazbeni program je rezerviran za subotu i nedjelju. U subotu će posjetitelje zabavljati DJ Mister G i to od 10 do 14 sati, dok će u nedjelju od 10 do 13 sati nastupiti Big Band iz Pule.  

„Pred nama je Uskrs, koji iako ove godine ranije, u našem gradu tradicionalno predstavlja početak turističke sezone. Nastavljamo dobru suradnju kao lani, pa tako naš TZ, u suorganizaciji s Gradom i Turističko ugostiteljskom školom Anton Štifanić organizira bogatu i raznoliku proslavu Uskrsa, i to tijekom cijelog produženog vikenda. I ove godine jako smo puno programa i iznenađenja namijenili djeci, što se lani izazvalo veliki interes posjetitelja. Lani je manifestacija Uskrs u Poreču naišla na odličan odaziv, kako domaćih tako i turista i tako nastavljamo i ove godine uz još novosti. Jedna je naš posebno ukrašen photopoint koji prezentiramo ovom prilikom. Pozivam sugrađane i goste da nam se pridruže u Poreču“  rekao je Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča, čestitavši svima Uskrs.

„Na području naše turističke zajednice za vrijeme Uskršnjih praznika biti će otvoreno 20-ak hotela, te očekujemo realizaciju cca 50 tisuća noćenja. Što se tiče strukture gostiju po nacionalnosti najbrojniji će biti Nijemci, Talijani, Slovenci te Hrvati. Ove ćemo godine uz bogat gastro i zabavni program Trg Slobode ukrasiti dodatnim novim dekoracijama na temu Uskrsa što će biti još jedna kockica u mozaiku doživljaja u našoj destinaciji. Koristim priliku da svim Porečankama i Porečanima te mnogobrojnim gostima Poreča i Poreštine zaželim blagoslovljen Uskrs i srdačnu dobrodošlicu u Poreč.“  – rekao je direktor Turističke zajednice grada Poreča, Nenad Velenik.

TZG

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email