NEWS
HALF MARATON S

Grad Poreč donirao sportsku opremu i dječje knjige Dječjem vrtiću Radost, a povodom Dana vrtića

3
21.04.2023. 12:01; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Grad Poreč donirao sportsku opremu i dječje knjige Dječjem vrtiću Radost, a povodom Dana vrtića

Dječji vrtić „Radost“ Poreč 21. travnja obilježava Dan vrtića i Dan otvorenih vrata vrtića u glavnom i svim područnim vrtićima, kroz zanimljiva događanja, igru s djecom i izložbe.

Povodom današnjeg rođendana ustanove – koja slavi gotovo 50 godina postojanja – gradonačelnik Loris Peršurić obišao je ustanovu Radost I, susreo se s ravnateljicom Terezom Banić i djelatnicama te je uručio pakete sportske opreme i knjiga za sve skupine.

Podsjetimo, lani je u gradskim vrtićima pokrenut program sportskog vrtića, osmišljen tako da se kroz odgovarajuće aktivnosti, odnosno tjelovježbu prilagođenu dobi djece, djeluje na cjelokupnu motoriku djeteta, koordinaciju pokreta, ravnotežu, preciznost, fleksibilnost, gipkost, izdržljivost, psihomotornu brzinu i snagu i razvoj kreativnosti. Upravo su zato poklon paketi bili opremljeni različitim loptama, setovima za badminton, vijačama i drugom sportskom opremom, ali i knjigama i slikovnicama.

Bila je to prilika i za druženje s djecom iz vrtića koja nisu krila oduševljenje novim knjigama i slikovnicama, te sportskom opremom, koju su odmah isprobali u dvorištu vrtića.

Gradonačelnik se zahvalio svim djelatnicima, koji su srce ove ustanove i zahvaljujući kojima djeca odrastaju sretno i sigurno, dodavši kako Poreč do 2025. planira otvoriti još 300 novih mjesta u dva nova vrtića u naseljima Varvari i Nova Vas, kao i Maro klub u Špadićima, a uskoro se otvara i energetski obnovljen Gornji vrtić.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email