NEWS
HALF MARATON S

Usluga Poreč: Zajedničkim snagama obilježili smo Dan planeta Zemlje

IMG_20230421_103453
21.04.2023. 13:57; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Usluga Poreč: Zajedničkim snagama obilježili smo Dan planeta Zemlje

Podjelom sadnica medonosnih biljaka, prikupljanjem elektroničkog otpada i drugih manjih vrsta otpada te edukacijom mlađih generacija obilježili smo ovogodišnji Dan planeta Zemlje.

Kako je i bilo najavljeno, na punktovima koji su se nalazili na Trgu Slobode i gradskoj tržnici podijeljeno je više od 400 sadnica medonosnih biljaka. Nadamo se da će sve podijeljene biljke biti dobro udomljene te da će pružiti pčelama sve što im je potrebno.

Osim podjele medonosnih biljaka, naši djelatnici su na Velikom gradskom parkiralištu prikupili veći broj manjeg elektroničkog otpada, baterija, žarulja, boca pod tlakom i starih lijekova koji nastaje u kućanstvu.

Mlađe generacije zaista pokazuju visok stupanj osviještenosti i brige za okoliš. Tim povodom na našem reciklažnom dvorištu na Košambri posjetili su nas učenici srednje Turističko ugostiteljske škole u pratnji svojih profesora. U kratkom posjetu prezentirali smo učenicima kako je organiziran rad reciklažnog dvorišta, koja je svrha postojanja takvog jednog objekta te ih upoznali sa načinom pripreme i obrade otpada za daljnju oporabu. 

Vrlo često možemo malim koracima učiniti zaista mnogo, ne samo za nas osobno već i za prirodu koja nas okružuje.

Odvajanjem otpada, kupnjom višekratne ambalaže te osobito ponovnom upotrebom proizvoda čuvamo našu planetu Zemlju i ulažemo u nju.

Hvala Vam što ste svojim odazivom podržali našu akciju i učinili nešto za sebe, zajednicu i našu Zemlju.

Usluga Poreč d.o.o.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email