NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Dan osoba s Down sindromom obilježili rasparenim čarapama, poklonima i prigodnim programom

Program u holu škole
21.03.2023. 15:12; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Dan osoba s Down sindromom obilježili rasparenim čarapama, poklonima i prigodnim programom

Osnovna škola Poreč i Posebni odjel koji djeluje u školi organizirali su danas, na prvi dan proljeća, obilježavanje Svjetskog dana sindroma Down. Ovom je prigodom u holu škole organizirano prigodno obilježavanje uz glazbeni program. Korisnici Posebnog odjela su pjevali, plesali i družili se, a u tome su im se pridružili i učenici ostalih, redovnih programa škole, asistenti, roditelji, učitelji i djelatnici škole. Hol je za tu priliku bio ukrašen porukama, a obilježavanju se pridružilo i troje bivših učenika Posebnog odjela Tihana, Marko i Milan, koji su dobili zahvalnice. Svi su pritom nosili rasparene čarape, međunarodni simbol Dana sindroma Down. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom i podrška kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

Nošenjem šarenih rasparenih čarapa pridružili su se i porečki gradonačelnik Loris Peršurić sa suradnicama, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesnom Kordić i voditeljicama Odsjeka u tom odjelu Tihanom Mikulčić i Nadijom Štifanić Dobrilović, te koordinatoricom Zdravog grada i predsjednicom Društva invalida Poreč Natašom Basanić Čuš. Gradonačelnik i suradnice ovom su prilikom polaznike Posebnog odjela počastili tortom i poklonom, glazbenom torbom s prilagođenim didaktičkim materijalima.

Grad Poreč

 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email