NEWS

Brojne aktivnosti na održavanju makadamskih puteva i pješačkih staza, obnovljen drveni molić na kupalištu…

obnova ograde uz šetnicu
25.05.2024. 09:00; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Brojne aktivnosti na održavanju makadamskih puteva i pješačkih staza, obnovljen drveni molić na kupalištu…

Nedavno je obnovljen molić na gradskom kupalištu, omiljen među domaćim i stranim kupačima, a koji tijekom sezone redovito koriste i djeca iz Ljetnog kampa. Drvene podloge na moliću često trpe oštećenja zbog valova i vremenskih prilika, te su sada obnovljene za sigurnost svih korisnika. Također, na potezu od gradskog kupališta prema Brulu, postavljene su i nove zaštitne ograde.

Nastavlja i sa uređenjem prometnica, pa su tijekom prošlih mjeseci izvršeni radovi na održavanju makadamskih puteva i pješačkih staza oštećenih zbog padalina i povećanog korištenja. Nasipano je ukupno 5,5 kilometara staza na području oko u i naseljima Stancija Vergotini, Poreč jug, Saladinka, Vranići, Stancija Vodopija, Špadići, Veleniki, Kosinožići, Stancija Portun, Radmani, Filipini, Stancija Lisac, Žbandaj, Štifanići, Bonaci, Matulini, Baderna, Mugeba, Dračevac, Valkarin i na Peškeri.

Vrši se ovih dana i obnova horizontalne prometne signalizacije na području grada. Radovi uključuju obnovu uzdužnih bijelih linija, otoka, pješačkih prijelaza, strelica, znakova zaustavljanja, linija zaustavljanja i ostale horizontalne prometne signalizacije. Pritom se mole svi sudionici u prometu da brzinu prilagode radovima na cesti i da ne prelaze svježe iscrtane znakove i crte, jer dobro označena vodoravna signalizacija omogućuje sigurniju i bolju vožnju svim sudionicima u prometu.

Upravni odjel za komunalni sustav nastavit će s uređenjem i obnovom komunalne infrastrukture i opreme po svim gradskim i prigradskim mjesnim odborima prema iskazanim potrebama predstavnika istih i građana.

izvor: Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email