NEWS

U Funtani postavljena izložba dječjih radova nastalih na radionicama Udruge za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” Funtana

442407333_472705925273630_4006232590111048462_n
24.05.2024. 22:01; ; Početna / Kultura / U Funtani postavljena izložba dječjih radova nastalih na radionicama Udruge za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” Funtana
Predivno predveče u Funtani. U prepunom prostoru galerije nastupom naših majmlađih polaznica i pjesmu “Ča je more da bi bilo poje” otvorili smo i ponovo oživjeli zidove galerije “Zgor murve” u Funtani.
 
Ideja o slikarskoj grupi “Art Funtana ” proizašla je prošle godine u ljetnom kampu Funtana kad smo uvidjeli talente i potrebu djece da se izražavaju kroz sliku i kreativu..I tako je sve započelo ..
Zadatak nam je bio da djeci stvorimo prostor u kojem mogu slikanjen i kreativom stvarat,i izražavati svoje talente i da pritom kvalitetno provode slobodno vrijeme u ovo doba “ekrana”.
 
Slikanje i kreativa kod djece razvija mišljenje, unaprijeđuje učenje, razvija kritički osvrt, podiže samopouzdanje , potiče na istraživanje i učenje o umjetnosti i kulturi, tradiciji i što je možda najvažnije izražavaju se njihovi osjećaji … Odaziv na radionice je odličan.
 
Pod pratnjom Jasminke Peršurić, Marije Sekulić , Aliče Pištan, Sonje Peršurić i Sande Jukić svake subote odvijaju s od 18.30 h radionice slikanja i kreative.. U prostoru kojeg smo dobili na korištenje od TZ Funtana i načelnika Mladena Grgete stvaraju se prava umjetnička djela.
 
Izložba je kruna našeg stvaranja i prvenstveno joj je cilj da javnost vidi šta djeca stvaraju i koje su njihove mogućnosti kad im se pruži pažnja i prilika . .Neprocjenivo je vidjeti djecu koja stoje ponosno i veselo kraj svojih slika i razgovaraju sa posjetiteljima o njoj.
Osim slika koje su izložene, a uz snažnu podršku direktorice TZ Funtana Anu Milohanović Čehić osmislili smo i dječjom rukom oslikali i izradili prve Funtanjanske magnetiće- suvenire( točnije prva 3 Ribica , Grma, Istra ) koji su spremni za odlazak u svijet ! 
Ideja je bila da napravimo suvenir koji mogu nasi gosti i prijatelji ponijeti kući kako bi ih podjećali na boravak u našoj predivnoj Funtani !
 
Nisu savršeni i ne trebaju biti.. Ali sigurno će Vam srce zatitrati kad ih pogledate jer djeca su u njih utkala vrijeme , strpljnje i ponos na svoje mjesto i zavičaj.
 
Zahavljujemo se Turističkoj zajednici Funtana, načelniku Općine Funtana , i svim pojedincima koji nas bodre i pomažu, svim tatama, mama i cjelim obiteljima koji daju sve sta je potrebno da svi naši projekti uspiju.
Ne možemo da ovaj put ne zahvalimo našem Ivanu Liović -u koji nam je za ovu priliku ručno izradio prijeko potrebne drvene nosače za slike sa imenom “Art Funtana” .
Ponekad nam se čini kao da je cijela Funatana iza nas i svi žele pomoći u projektu kako bi se djeci dalo taj osjećaj zajedništva i pripadnosti te postavilo temelje da Funtana bude zauvijek njihov dom .
 
Pozivamo sve da posjete našu izložbu u galeriji “Zgor Murve ” Ribarska 24, Funtana ovo ljeto te da dopustite da Vas slika pronađe emocijom.
Možda se baš u našoj galeriji nalazi slika koja će krasiti Vaš prostor ili biti savršen poklon za neku priliku..
 
Vidimo se u galeriji zgor murve svakog četvrtka i petka od 19.00 – 21.00 h, poručuju iz Udruge “Na izvorima prijateljstva” Funtana
 
 
Vaš Art Funtana
 
Print Friendly, PDF & Email