NEWS
Ljekarna

Boćari Istre Poreč viceprvaci Europe

067_mpp
13.11.2022. 23:05; ; Početna / Sport i rekreacija / Boćari Istre Poreč viceprvaci Europe

Boćari Istre Poreč u svom prvom igranom finalu europskog Kupa prvaka nisu uspjeli doći i do naslova prvaka Starog kontinenta.

Na završnom turniru najelitnijeg svjetskog klupskog natjecanja, kojem su u subotu i nedjelju 12. i 13. studenog 2022. bili domaćini u boćarskoj dvorani SRC Veli Jože, u prvom povijesnom polufinalu između dva hrvatska kluba u ovom natjecanju, Porečani su prvo sa 12:10 pobijedili aktualnog i dvostrukog prvaka Hrvatske Biston iz Baške Vode.

No u finalu je od porečkog kluba s uvjerljivih 18:4 bolji bio sada već trostruki uzastopni prvak Europe, francuski Saint-Vulbas koji je prethodno u drugom polufinalu savladao šesterostrukog europskog prvaka, talijansku BRB Ivreu.

Naslov viceprvaka Europe najveći je međunarodni uspjeh u povijesti Istre Poreč do kojeg je stigla momčad u sastavu: Nenad Tadić (kapetan), Darijan Živolić, Ivan Lukšić, Marino Križmanić, Vedran Špelić, Bruno Kraljić, Mateo Načinović, Dino Jermaniš, Roland Marčelja, Roko Jukić i Filip Popović. Trener: Milan Celija.

(IBS)

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email