NEWS

Barbara Cetina odnijela prvu nagradu na Ex-tempore likovnom natječaju u Funtani (foto)

api - 135
08.07.2024. 10:52; ; Početna / Kultura / Barbara Cetina odnijela prvu nagradu na Ex-tempore likovnom natječaju u Funtani (foto)

U subotu, 6. srpnja, Funtana je bila domaćin 12. izdanja Ex-tempore likovnog natječaja, kojeg je organizirala Turistička zajednica općine Funtana. Na ovom izdanju manifestacije sudjelovalo je 97 autora, među kojima je bilo 50 odraslih i 47 djece, koji su zajedno kreirali 130 umjetničkih radova. Događaj je održan u prekrasnom ambijentu dvorišta crkvice Blažene Djevice Marije od Milosrđa, blizu izvora vode, šetnice i mora, što je umjetnicima pružilo posebnu inspiraciju.

Tijekom cijelog dana dvorište crkvice bilo je ispunjeno slikarskim radovima koji su privukli mnoge domaće posjetitelje i turiste. Do proglašenja pobjednika, publika je uživala u opuštenoj atmosferi uz ugodne tonove Ad Libitum orkestra iz Pule.

Stručni žiri u sastavu dr. sc. Ivona Orlić, etnologinja i kulturna antropologinja, mr. sc. Marina Pacenti, profesorica likovne kulture, te Đanino Božić, akademski slikar i umjetnik, izabrao je najbolje radove.

Pobjednica 12. funtanjanskog slikarskog natječaja je Barbara Cetina iz Rijeke sa slikom „Su navi per mari“, koja je osvojila novčanu nagradu od 700 eura. Drugo mjesto i 500 eura pripalo je Slavici Ezgeta iz Poreča za sliku „Šetnica iznad Perila“, dok je treće mjesto i 400 eura osvojio Livio Zoppolato iz Trsta za sliku „Paesagio Fontane“. Četvrtu nagradu od 300 eura dobila je Silvana Konjevoda iz Rijeke. Posebna priznanja za svoje radove dobili su Gracijela Sirotić iz Varvari i Mirjana Matić iz Višnjana.

Dobitnici nagrada u kategoriji „Dječji radovi“:

  1. nagrada – Greta Šimoković iz Rijeke (2009. godište) sa slikom „Črna mačka“,
  2. nagrada – Mikele Pištan iz Varvari (2020. godište) sa slikom „Dupin“ i
  3. nagrada – Victoria Oplanić iz Poreča (2018. godište) sa slikom „Cvjetna noć“.

Posebnu pohvalnicu kod djece dobili su Nola Terlević, Dita Trošt, Sofia Ezgeta, David Oplanić i Zara Pršurić.

Generalni sponzor dječjeg natjecanja, Dino Park, osigurao je besplatan ulaz svu djecu koja je sudjelovala u natječaju. Sponzorske nagrade osigurali su vodeni park Aquacolors Poreč, Adrenalin Park Skyfox Poreč i Adrenalin Park Kringa, dok se organizator pobrinuo da sva djeca dobiju pakete slatkiša.

Funtana se još jednom pokazala kao mjesto inspiracije i umjetničkog stvaranja, a ovogodišnja manifestacija pridonijela je kulturnom bogatstvu i zajedništvu lokalne zajednice i posjetitelja.

 

Print Friendly, PDF & Email