Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti u srednjoj školi Mate Balote

267143477_4654421121303677_4519515497276981780_n
13.12.2021. 19:29; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti u srednjoj školi Mate Balote
U „Mjesecu borbe protiv ovisnosti“, koji se obilježava od 15.11.-15.12., Srednja škole Mate Balote već tradicionalno sudjeluje s nizom aktivnosti i bogatim programom.
 
Koordinatorica, školska psihologinja Petra Andrić u suradnji sa Zdravim gradom svake godine čini program sve sadržajnim i bogatijim. Ove su godine za učenike prvih i drugih razreda održane edukativno-interaktivne radionice s ciljem razvijanja vještina potrebnih za odgovorno ponašanje i razvijanje kritičkog razmišljanja.
 
Radionice s učenicima prvih razreda bile su usmjerene na rizična ponašanja i posljedice koje one imaju na obrazovanje te daljnji profesionalni razvoj i odrastanje.
Dok se s drugim razredima razgovaralo o posljedicama uzimanja lijekova i drugih sredstava ovisnosti po mentalno zdravlje, koje je u ovo „pandemijsko“ vrijeme posebno ugroženo.
 
Na Vijeću učenika razgovaralo se o trenutnim životnim izazovima i izborima koji su karakteristični za srednjoškolce s naglaskom na povećanu pojavnost kockanja i klađenja kod srednjoškolaca, kao i problem dostupnosti tih štetnih sadržaja.
 
Učenici su  pripremili i dvije tematske radijske emisije.
Emisiju na temu ovisnosti snimili su Antonio Jukić, Nikol Šoš, Sena Ahmetović i Nora Klobas.
Emisiju koja govori o pojavnosti kockanja i klađenja snimili su učenici Frano Lukenda i Noel Smoljkić. Serijal emisija bit će emitiran na Radio Centru Poreč.
 
Naš višegodišnji vanjski suradnik, djelatnik MUP-a Alexandar Šerović, od 23 – 25. studenoga za sve je prve razrede održao predavanje na temu Zakonske posljedice konzumacija droga .
 
Ciljevi ovakvih aktivnosti jesu postizanje više razine znanja i svijesti kod učenika o štetnosti (posljedice po zdravlje) i kažnjivosti svih vrsta ovisnosti, upoznavanje učenika s kazneno-pravnim odredbama, odgovornošću te specifičnostima vezanim uz adolescentsku dob i odrastanje te problematiku ovisnosti, kao i približavanje policije i njenog rada učenicima. U konačnici kao bi osnažili naše učenike da se odupru stranputicama odrastanja i stasaju u zdrave odgovorne mlade ljude.
 
SŠ Mate Balote

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email