NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Funtanastičan dječji tjedan Udruge za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” iz Funtane

308508680_515138483952761_2957147773673329322_n
28.09.2022. 14:40; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Funtanastičan dječji tjedan Udruge za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” iz Funtane

Nakon što smo pandemiju i beskontaktno djelovanje ostavili iza leđa, Udruga za djecu i mlade Na izvorima prijateljstva iz Funtane vraća se svojim temeljnim ciljevima i djelovanju, a to je rad sa djecom i za djecu.
U prvim danima jeseni Funtanu će obilježiti Funtanastičan dječji tjedan koji se diljem Hrvatske ove godine obilježava od 4. do 10. listopada. Kroz tjedan dana djeca će se zabavljati i učiti kroz zabavu.

Put započinjemo već prvoga dana Dječjeg tjedna kad će djeca kroz dramsko-pedagošku radionicu Bajkovnica na Perilima maštati i stvarati svoju priču, gdje će sami urediti kutak za igru. Jedva čekamo vidjeti što će nam stvoriti mašta i male vrijedne ručice.

  1. listopada u 16.30 sati u Istra Premium Camping Resortu družiti ćemo se na projekciji igranog filma na Dječjem filmsko poslijepodnevu u Istra Theatru. Djeca će prvenstveno naučiti o ponašanju i bontonu ponašanja u kinu, a zatim pogledati sinkronizirani animirani film Kako izdresirati zmaja. Djeca će pritom imati i posebno iznenađenje, a svi znamo koliko ih volimo! Nakon toga djeca se s roditeljima mogu pridružiti animaciji Maro tima koji pruža puno veselja i garantira dobru zabavu.

Nas put kroz Funtanastičan dječji tjedan nastavlja se već slijedećeg dana, u četvrtak 6. listopada u 9.00 sati naše grupe u dječjem vrtiću Tići Funtana posjetiti  Udruga Birikina. Djeca će uživati u  lutkarskoj  predstavi Mužikanti z Berma, priči inačice Grimmove bajke Bremenski gradski svirači obrađena i radnjom smještenu u Istru. Predstava se izvodi u radno vrijeme vrtića, a nakon toga slijedi kreativna radionica izrade košarica od rafije, špage i špatula.

Funtanastičan dječji tjedan završavamo Family bičikleta dayem u nedjelju 9. listopada u 14.00 sati. Edukacijsko-sportskom biciklijadom za djecu i roditelje kojoj je cilj upoznati djecu sa pravilima bicikliranja i  ponašanjem u prometu te potaknuti važnost zajedničkog obiteljskog druženja i i aktivnog načina života. Dok smo prošle godine upoznavali obalu Funtane, ove godine smo se odlučili da se provozamo kroz Funtanjanske vinograde i tako sudionicima omogućimo drugu stranu našega mjesta, na predivne krajolike naših vinograda. Okupljanje će biti na parkingu kod funtanjanskoga groblja od 14 do 14:30 sati

Udruga se veseli dječjem tjednu i nadamo se da će svako dijete bar dio tog našeg veselja osjetiti kroz novi program te da će naučiti mnoštvo novih stvari i shvatiti da su i oni važni dii zajednice.

🧸 FUNTANASTIČAN DJEČJI TJEDAN
03.10 Bajkovnica_ kreativna razvojna radionica za djecu 🦔🐇🪵

05.10. _Dječje filmsko poslijepodne Edukacija i filmska projekcija crtanog filma _Kako izdresirati zmaja🐉🐲 Projekcija i radionica održati će se u Istra Camp Premium resort Funtana Theatre u 16.30h.
Prijave do 03.10.2022 ⬇️
https://docs.google.com/forms/d/1tCjmjjdnFa1fWgpPQ3rFF5Nx1BF03vBQUeQ5LolOmXA/edit

06.10. _Mužikanti z Berma_
lutkarsku priča za Funtanjanske vrtićance, inačica Grimmove bajke Bremenski gradski svirači radnjom smještena u Istri. 🎼🥁
Moja košarica
Kreativna radionica izrade košarica od rafije, spage i špatula. 🧺
Lutkarska predstava i radionica održati će u DV Tići Funtana

9.10. Family bičikleta day 🚴🏼‍♀️🥇🍕
14-18h Funtanastična obiteljska biciklijada kroz loze za sve uzraste.
Prijave do 6.10 ⬇️
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSb25AgNxg5PjSD703m9cDUi4JIwy9W9H7MuQXh05Xxs611w/viewform?usp=sf

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email