NEWS
valfresco

Palfingerova ljepotica po drugi put u mjesec dana posjetila Porečku luku

followme
24.05.2014. 12:25; Učitavanja: 11.689; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Palfingerova ljepotica po drugi put u mjesec dana posjetila Porečku luku

Prošlih se dana u porečkoj luci mogla vidjeti reprezentativna jahta prikladnog imena Follow me V/Slijedi me V za kojom se gotovo svaki prolaznik okrene. Ovu ljepoticu bi mnogi da mogu zaista i slijedili. Jahta Follow me V je, naime, dugačka 40,64 metara, a s jarbola joj se vijori zastava Velike Britanije. Ova  profinjena ljepotica se u porečkoj luci sunča već drugi puta ove godine. U Poreču prenoćila u mjesecu travnju i to s 15 – og na 16 – ti dok se ovoga puta zadržala dva dana. U luku Poreč ju je i ovaj put, 19. svibnja, dovela tvrtka Simmor d.o.o. iz Rijeke, a isplovila je 21. svibnja.

Eksterijer jahte dizajnirao je Reymond Langton, dobitnik brojnih nagrada, dok se za interijer pobrinuo Design Studio Spadolini.

Brod pokreću 2 Caterpillar (3508B-DITA) dizel – motora pojedinačne snage 1,500KS, pa ploviti može i brzinom od 15 čvorova. U spremniku se može smjestiti 35,000 litara goriva, što znači da je brod sposoban samostalno preploviti 3,000 milja odnosno Atlantik. Jahta ima ukupno 9 soba, od čega je 5 soba za vlasnika i putnike, a 4 sobe su za 6 članova posade.

Od 6 članova posade čak je 5 iz Hrvatske, a i kapetan je naše gore list, 33-godišnji Klenovčanin Nikša Cvitković.

Vlasnik Follow me jahte je Herbert Palfinger, multimilijarder i jedan od tri najveća svjetska proizvođača brodskih dizalica “Palfinger”.
Cijena ove  impresivne jahte, koja je izgrađena u Španjolskoj je 12 milijuna eura. Tvrtka Marin LuxurYachts ju je vlasniku isporučila 2011. godine, no vlasnik je već u procesu izgradnje iduće jahte.

Print Friendly, PDF & Email