NEWS
LIDL s2 posao

Otvorena 10. „Božićna bajka u Parku prirode Učka” – posjetite do 16. prosinca

Djed_Božićnjak_s_pratnjom
14.12.2018. 20:13; Učitavanja: 170; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Otvorena 10. „Božićna bajka u Parku prirode Učka” – posjetite do 16. prosinca

Djed Božićnjak u kočiji te s pratnjom stigao u svoj zimski dom na Učki, gdje će boraviti do nedjelje, 16. prosinca 2018. godine

U nazočnosti ravnatelja Javne ustanove „Park prirode Učka” Egona Vasilić, zamjenice gradonačelnika Grada Opatije Vere Aničić, direktorice Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić i drugih uzvanika na prijevoju Poklon u mjestu Vela Učka otvoreno je deseto po redu zimsko događanje za djecu „Božićna bajka u Parku prirode Učka”. Djed Božićnjak je u prigodno ukrašenoj kočiji s konjem te u pratnji dva pomoćnika-vilenjaka stigao u svoj zimski dom na Učki -blagdanski ukrašenu kućicu informacijskog centra Parka prirode Učka. Nakon glazbene dobrodošlice, koju su Djedu Božićnjaku priredila djeca iz zbora „Girotondo” i zbora Glazbene škole „Mirković” iz Opatije, Djed Božićnjak se pojedinačno susreo s djecom koja žive na Učki i u njezinoj neposrednoj okolici, članovima dječjih zborova i najmlađim članovima Športskog ribolovnog kluba „Zubatac” iz Lovrana.

Do nedjelje, 16. prosinca, Djed Božićnjak će primati i svu drugu djecu koja pristignu na Poklon izraziti mu svoje želje te će ih darivati svojom šaljivom mudrošću i slatkišima. Zabavni program, koji se održava u prostranom, grijanom i blagdanski ukrašenom šatoru, obuhvatit će radionicu izrade Božićnih čestitki i ukrasa te prirodoslovnu radionicu projekta „Putujući znanstvenici” Udruge studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci, koja će se održati u subotu i nedjelju. Obiteljsko blagdansko ozračje upotpunit će ugostiteljska ponuda s prigodnim slasticama. Snijegom prekriveni i Božićnim svjetiljkama ukrašeni prostor na Poklonu, na kojemu se ovo događanje odvija, idilična je slika Božićnog ugođaja u području zaštićene prirode.

Događanje „Božićna bajka u Parku prirode Učka” organizira Javna ustanova Park prirode Učka sufinanciranim sredstvima Grada Opatije, Primorsko-goranske županije i Turističke zajednica Grada Opatije.

Više informacija o događanju dostupno je na: https://hr-hr.facebook.com/events/539196319825831/.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email