NEWS

Održana peta po redu utrka St. Becich

DSC_0210
09.01.2018. 14:35; Učitavanja: 175; Početna / Sport / Održana peta po redu utrka St. Becich

U nedelju 7.1. 2018. održala se peta po redu XCO utrka na stazi u St. Becich. Bk Poreč sudjeluje u organizaciji utrke Zimske Lige Istre i Kvarnera od sezone 2013/2014 od kada neprekidno održava utrku na sada već svima dobro poznatoj stazi. Ove godine okupilo se 70 biciklista svih uzrasta iz Istre, Hrvatske, Slovenije i Italije. Posebno veseli povećanje natjecateljica i najmlađih kategorija.

Apsolutno najbrži je bio Talijan Daniel Pozzecco (Team Eppinger), koji je iza sebe ostavio klupskog kolegu Tomaža Čefutu, dok je treće mjesto osvojio Jani Prešeren (B.V.G. Gulč – BTS Company). Prva trojica bili su najbolji u svojim starosnim kategorijama.

Rezultati po kategorijama

Najmlađi su vozili posebnu utrku:
U7 – prvo mjesto za Urbana Dejaka (Energijateam.com)
U9 – pobjeda je pripala Lenartu Dejaku (Energijateam.com)
U11 – prvo mjesto je zauzeo Marko Turčić (BBK Grožnjan)
U11 djevojke- pobjeda Lea Mohorić (BK Grobnik)

U13 – prvo mjesto za Erika Vorkapića (BK Grobnik)
U15 – pobjeda je pripala Ivanu Perušku (BK AXA)

Ženska kategorija
U30W – usamljena u kategoriji, ali svejedno najbrža među curama bila je Dorotea Čargonija (BK Rijeka)

U30+ – pobjeda za Romino Marušić, ispred Fiorelle Botter (ASD Team Velociraptors) i Barbare Kuhar

U muškoj kategoriji vozači su morali voziti pet krugova.
U17 – među mlađima najbolji je bio Fran Miholjević (BK Rijeka)
U19 – najbrži Marin Jotanović (BK Rijeka)

U kategoriji do 30 godina najbrži je bio Daniel Pozzecco (Team Eppinger), na drugom mjestu je završio Alen Jovanović – Verbanac (Bk Bike Event), dok je treći bio Rok Pajek (JB Team).

U  najjačoj kategoriji, muškarci do 40 godina slavio je Tomaž Čefuta (Team Eppinger), koji je iza sebe ostavio Janeza Dejaka (Energijateam.com) i Roka Goloba (JB Team).

U kategoriji U50 najbolji je bio Jani Prešeren (B.V.G. Gulč – BTS Company). Na drugom mjesto je završio Goran Zidarić (BK Buzet), trećem pak Jože Vesel (KD Papež Podgorje).

Među najstarijima, kategorija 50+, slavio je Giovanni Marassi (GS Azzida), iza njega je bio Dario Radmanović (BK MTB Istra Pazin), a treći Denis Udović (BBK Team Rodeo).

Nastupila su i dva člana BK Poreč u dvije kategorije, Eugen Klarić u seniorima gdje je osvojio četvrto mjesto (sveukupno 29) i Benjamin Brajković u najačoj kategoriji Master A gdje je osvojio 11 mjesto (sveukupno 19).

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
DSG 2020 -S