NEWS
valfresco

Novi radari i kamere širom susjedne Slovenije ?

15.11.2004. 00:00; Učitavanja: 123; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Novi radari i kamere širom susjedne Slovenije ?
867radar_golovec.jpg

Prijevod priopćenja slovenske policije:

"Obzirom da smo svjesni da je brzina u

cestovnom prometu problem, Policija već dulje vremena nastoji da se na našim (slovenskim) cestama postavi sistem automatskog nadzora brzine pomoću stacionarnih mjerača ugrađenih u kućište. Takav nadzor kao vrlo učinkovit savjetuje i Europska komisija u svojem dokumentu "Smanjenje žrtava u prometnim nezgodama za 50% do 2010. godine", koji je bio prihvaćen 2.lipnja 2003. Korak prema uspostavi takvog sustava nadzora bio je učinjen prethodne sedmice kada je u suradnji s DARS-om postavljeno kućište za prvi stacionarni mjerač brzine.

Informacija da je mjerač (radar) već u funkciji nije točna.

Za sada je postavljeno samo kućište. Nastojimo da se instalacije i oprema koju je potrebno ugraditi, postave čim prije, kako bi "radari" mogili biti funkcionalni.

O početku djelovanja tog mjerača brzine javnost ćemo pravovremeno obavijestiti.

Mjerač brzine funkcionirati će kao svi ostali poznati mjerači, jedino da neće biti u vozilu već će biti u kućištu na fiksnoj lokaciji.

Vozila koja neće poštivati ograničenja brzine, biti će fotografirana, a u policiji će biti izdan nalog za plaćanje i poslan vlasniku vozila, ili će biti izrađen prijedlog za prijavu sucu za prekršaje.

Policija već duže vrijeme upotrebljava sličan način nadzora, u slučajevima kada s Dopller radarima (koji se mogu ugraditi u vozilo ili mogu biti stacionirani izvan vozila) ne zaustavljanju odmah vozilo koje je prekoračilo ograničenu brzinu. "

Iskustvo jednog čitatelja govori da navedeni radari registriraju brzine do 150 km/h a da za veću brzinu od navedene radar pokaže — .

Slika u prilogu je kućište monitrano ispred tunela na Golovcu, na ljubljanskoj obilaznici.

Print Friendly, PDF & Email