NEWS

Dogradonačelnik Loris Peršurić posjetio rekreativke povodom Svjetskog dana kretanja

Palestra3
10.05.2017. 13:55; Učitavanja: 281; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Dogradonačelnik Loris Peršurić posjetio rekreativke povodom Svjetskog dana kretanja

Dogradonačelnik Loris Peršurić posjetio je polaznice Medicinske rekreacije za starije u Palestri povodom 10. svibnja, Svjetskog dana kretanja te je istaknuo kako je Grad Poreč-Parenzo zajednica koja podupire bavljenje tjelesnom aktivnošću u svim dobnim skupinama, od djece do starijih osoba. Dogradonačelnik Peršurić je izrazio svoje zadovoljstvo realizacijom programa medicinske rekreacije koja se odvija na gradskom području Poreča ali i u vanjskim mjesnim odborima. Uz ove aktivnosti, Grad Poreč-Parenzo podupire i brojne druge usluge i aktivnosti namijenjene starijoj populaciji. Dogradonačelnik Peršurić uručio je polaznicama Strategiju zdravog starenja Grada Poreča-Parenzo 2015-2020., dokument koji je usvojilo Gradsko vijeće Grada Poreča-Parenzo i kojim se definira gradska politika zdravlja za ovu populaciju, kao znak kontinuirane brige za starije.

Stručna voditeljica Doma Sandra Ćakić Kuhar podsjetila je da se rekreacija u organizaciji Doma za starije i nemoćne osobe Poreč kontinuirano odvija od 2006. godine, a tijekom prošle godine rekreaciju su pohađale 234 osobe. Subvencioniranje ovog programa od strane Grada Poreča-Parenzo čini ga dostupnim populaciji starijih te se tako slijede preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za zdrav život i tjelesnu aktivnost koja se podjednako treba osigurati za sve dobne skupine u zajednici.

 

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S