NEWS
valfresco

Zbog poplave zatvorena granica na Plovaniji!

1_000 (6)
11.12.2017. 12:22; Učitavanja: 458; Početna / Crna kronika / Zbog poplave zatvorena granica na Plovaniji!

U ponedjeljak ujutro je zbog obilne kiše i slijevanja vode zatvoren granični prijelaz Plovanija, a radi pada stabala i poplavljenog područja na dionici od Šmarja prema Kopru se vozi naizmjenično uz regulaciju policije.

Vatrogasci i nadležne službe se bore na terenu dok mještani spašavaju kuće. Na hrvatskom dijelu granice je poplavljen dio kod Mlini i Bužina i gotovo se radi samo o njivama i vinogradima.

Obišli smo slovenski dio, do mosta kod aerodroma, do kuda je moguće doći. Za odlazak do Lucije i Portoroža potrebno je ići zaobilazno preko Kopra.

Prema informacijama iz slovenske policije poplavljen je veći broj kuća i podruma na području Lucije, a jednako tako i kod Šmarja. Mještani pograničnog slovenskog dijela se od ranih jutarnjih sati bore s vodom. Kuća koja je prva do mosta prema Luciji je spašena, ali samo ako se u narednim satima voda počne povlačiti, jer će, prema riječima vlasnika ako se voda digne još nekoliko centimetara, ući u kuću.

Na području Šmarja su na glavnu prometnicu koja ide od Kaštela do Kopra pala brojna stabla i promet je otežan, no na tom djelu se ipak vozi naizmjence dok službe čiste cestu, a policija kaže da bi se uskoro trebao normalizirati promet.

(Napisao i snimio Mateo SARDELIN, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S