NEWS

Boćari prvoligaša Istre Poreč osvojili su dvije medalje na dva seniorska prvenstva Hrvatske po disciplinama koja su proteklog vikenda odigrana u Istri

PH precizno izbijanje (slijeva) Petar Popović (predsjednik ZBKG Poreča), Nenad Tadić, Duje Pirić, Denis Galešić i Damir Pirić
11.12.2017. 11:47; Učitavanja: 283; Početna / Sport i rekreacija / Boćari prvoligaša Istre Poreč osvojili su dvije medalje na dva seniorska prvenstva Hrvatske po disciplinama koja su proteklog vikenda odigrana u Istri

Nenad Tadić i Elvis Smolica okitili su se naslovom prvaka Hrvatske u parovima na prvenstvu koje je u odličnoj organizaciji Boćarskog saveza Grada Pazina održano sa središtem događanja u dvorani pazinskog Boćarskog centra “Aleksandar Anzur”, dok je za prvi dio natjecanja po skupinama korištena i boćarska dvorana u Kozarima kraj Buzeta.

U dramatičnom i do kraja neizvjesnom finalu Smolica i nekadašnji svjetski viceprvak upravo u parovima Tadić su tek nakon dodatnog bacanja sa tijesnih 9:8 pobijedili reprezentativce iz redova zagrebačkog Zrinjevca, Marina Milićevića i Peru Ćubelu.

Oba para domaćina Pazina koja su nastupila na prvenstvu, Valter Ivančić i Marino Križmanić, te Alen Guštin i Igor Vretenar su stigla do četvrtfinala koje su izgubili od kasnijih finalista prvenstva.

Tadić se potom na svom domaćem terenu, u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože okitio broncom na državnom prvenstvu u preciznom izbijanju odigranom u organizaciji Zajednice boćarskih klubova Grada Poreča.

Naslov prvaka Hrvatske osvojio je Denis Galešić iz Primoštena, a viceprvaka mladi Duje Pirić iz splitske Nade.

Od ostalih istarskih boćara Hidajet Ismić iz Labina je zauzeo 6., Ivan Laković iz Istre Poreč 9., Božo Šorgo iz Juricana 10., a Sanjin Jelenić iz Svetvinčenta 15. mjesto.

(IBS)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email